Holland alustas mängu teravalt, sest juba kuuendal minutil lükkas Davy Klaassen palli Cody Gakpole, kes vajutas karistusaja joone lähistelt kauglöögi eesposti kõrvale. Teist kohtumist järjest 1:0 värava löönud 23-aastase ründaja tabamus mõjus aga esialgu mängule üsna halvavalt, sest edasist poolaega iseloomustas üsna must pusimine keskväljal.

Tulpidemaa talentide rünnakute ülesehitus muutus erakordselt aeglaseks ja ümaraks, mistap jäi Gakpo tabamus esimesel 45 minutil hollandlaste ainsaks pealelöögiks. Agressiivselt kaitsnud ja kiirrünnakutega nõelata lootnud Ecuador jõudis küll paaril korral vastaste kasti, aga seal läksid otsustavad söödud kaaslastest mööda.

Alžeeria vilemehe Mustapha Ghorbali avapoolajale antud lisaminutel teenisid lõunaameeriklased korneri, mille jätkuolukorras virutas Angelo Preciado pommi värava ette, kust selle suunas võrku Pervis Estupinan. Kuid äärekohtuniku lipp oli püsti, sest kollkipri Andries Nopperti vaadet segas sulus seisnud Jackson Porozo.

Puhkepausi järel oli mäng märgatavalt lahtisem. Teise poolaja neljandal minutil lõi Ecuador teenitud värava, kui Pervis Estupinani karistusala joonelt peale pandud pommlöögi tõrjus Andries Noppert värava ette ning Enner Valencia lükkas palli tühja. 33-aastane Valencia on sel turniiril löönud kolm väravat ning koos 2014. aasta tabamustega on legendaarne ründaja löönud MM-idel viimased kuus Ecuadori tabamust.

59. minutil oli Ecuador taas väga lähedal, aga ääre Gonzalo Plata löök raksatas latti. Hollandlaste mängu ei toonud murrangut ka peatreener Louis Van Gaali vahetused ning Ecuadori mängijad olid läbi teise poolaja näljasemad. Kuid sihile ei jõudnud kumbki koondis ning tiimid leppisid võitlusliku 1:1 viigiga. Kahe vooru järel on Hollandil ja Ecuadoril tabelis 4, Senegalil 3 ning Kataril 0 silma.

Otseblogi (Kui blogi kohe ei avane, siis palume oodata või lehekülge värskendada):

Enne mängu:

Ecuador ei jätnud avamatšis Katarile mingit võimalust, sest esimesel poolajal lõid nad kaks teenitud väravat ning teisel poolajal tapsid mängu. Nii jäi pühapäevast õhku küsimus, kas Katar oli lahja või Ecuador hea. Sellele peaksime saame esimese vastuse täna.

Nende vastane Holland oli avamatšis üsna hädas Senegaliga ning lõppeks suutsidki viimased mängus teha rohkem pealelööke. Ent Tulpidemaa tähed panid kohtumise lõpuks PSV ääre Cody Gakpo ja Ajaxi keskpooliku Davy Klaasseni tabamustest oma paremuse maksma.