Kell 11 peeti murdmaasuusatamise sprindivõistlused. Naiste kvalifikatsioonis sai Aveli Uustalu 35. koha. Ta kaotas 9,72 sekundiga eelvõistluse võitjale, norralannale Ane Appelkvist Stensethiga. Meeste seas pääsesid 30 parema sekka ehk veerandfinaali Marko Kilp (+4,08) ja Martin Himma (+5,02). Kvalifikatsiooni võitis Norra täht Johannes Hösflot Kläbo. Kaarel Kasper Kõrge piirdus 60. kohaga (+13,85).

Poolfinaali kumbki eestlane ei murdnud. Kilbil purunes ühel laskumisel suusakepp ning nii pidi ta oma veerandfinaalis leppima viimase kohaga. Viiendas veerandfinaalis osalenud Himma lõpetas oma sõidu viiendal kohal. Lõpuks said Himma ja Kilp vastavalt 24. ja 27. koha. Finaalis võtsid nelikvõidu norralased, kui Johannes Hösflot Kläbole järgnesid Even Northug, Paal Golberg ja Erik Valnes.

Kahevõistleja Kristjan Ilves teenis hüppevoorus 131,5-meetrise õhulennuga 144,7 punkti ning läks rajale kuuendana. Liidrist Ryota Yamamotost startis ta 59 sekundit hiljem.

Finišijoone ületas esimesena sakslane Julian Schmid, kelle jaoks oli tegu karjääri esimese võiduga. Teine oli Yamamoto (+5,9) ning kolmas Jens Luraas Öftebro (+11,0). Neile järgnesid sakslased Johannes Rydzek (+37,1) ning Eric Frenzel (+38,1).

Kuigi Ilvesel õnnestus sõidu vältel liidritega vahet tublisti vähendada, siis võistluse lõpetas ta samal kohal, kust seda alustas ehk kuuendana (+40,2).

Mitmed kahevõistluse tipud olid hüppemäel hädas. Eelmisel MK-hooajal koore riisunud Jarl Magnus Riiber startis alles 16. kohalt (+2.09) ning oli lõpuks 14. (+1.21,1). Pekingi olümpial tegusid teinud Johannes Lamparter alustas 14. positsioonilt (+1.47) ning lõpetas 13. kohal (+1.14,6).

Võistluspäeva pidi lahti juhatama suusahüppajate kvalifikatsioonivõistlus (eestlastest võistlemas Artti Aigro, Kevin Maltsev), kuid päeval saabus teade, et see lükkub laupäevale edasi. Nimelt polnud Saksamaa koondise varustus veel Kuusamo kohale jõudnud.