2023. aasta EM-valiktsükkel algas eelmise aasta novembris, kui Eesti kaotas võõrsil 43:62 Portugalile ning alistas kodus 72:69 Suurbritannia. Neljapäeval tuli Kaspars Majenieksi hoolealustele vastu esimesed kaks matši võitnud Kreeka.

Võõrustajad tegid sotid kiirelt selgeks, sest kahe ja poole minuti järel juhtisid nad 8:0 ning kolm minutit enne avaveerandi lõppu oli tablool 23:4. Seejärel said eestlannad küll paremini mängu, aga avaveerandi võitis Kreeka 27:15 ja poolajapuhkusele mindi seisult 44:30.

Kolmanda veerandaja alguses jõudis Eesti viivuks üheksa silma kaugusele, aga siis läks Kreeka lõplikult oma teed ning võõrustajad võitsid mängu 86:61. Eesti koondise poolel jõudis kahekohalise punktisummani kolm naist. Parimana tõi 11 silma 17-aastane Anette-Laura Toks, kes igapäevaselt ammutab korvpalliharidust Prantsusmaal Tony Parkeri akadeeemias. Mailis Pokk ja Janne Pulk toetasid teda 10 silmaga, sealjuures esimene võttis lisaks maha 11 lauapalli.

Rahvusnaiskond tuleb taas väljakule sel pühapäeval, kui pühapäeva õhtul kell 18 võõrustatakse Tartu Ülikooli spordihoones Portugali.