Möödunud aasta novembris Rukal 15 kilomeetri klassikasõidu võitnud ning mõned kuud hiljem Pekingis samal distantsil olümpiakulla teeninud Iivo Niskanen pidi kodusele MK-etapile vastu minema 10 km sõidu suursoosikuna. Kuid Soome spordikangelane jätab koroonaviiruse tõttu etapi vahele.

„Suutsin pikalt koroonat vältida, aga nüüd sai see mu kätte. Kuigi üritasin olla hoolas, siis see ei aidanud,“ tõdes Niskanen Instagramis.

Nii pole stardis ükski kolmest eelmisel aastal Ruka MK-etapil võidu võtnud meestest, sest sprindis sai toona esikoha Aleksander Terentjev ja jälitussõidus Aleksandr Bolšunov. Ent nemad kaks on venelased ning neid Ukrainas toimuva tõttu rahvusvahelistel võistlustel ei näe. Samuti ei lase rahvusvaheline suusaliit lähtesse Valgevene sportlasi.

Koroonapuhang ei puuduta vaid soomlasi, sest sama tõbi niitis maha Norra naiskonnas Ragnhild Haga ja Marte Skaanesi ning meeste seas Sindre Björnstad Skari. Muresid on teistelgi. Rootsi koondise täht Jonna Sundling, kes võitis Pekingis kolm medalit, on haigestunud ja temagi vaatab hooaja avavõistlust televiisorist. Tõsi, temal ei hakanud külge Covid-19, vaid mõni muu tõbi.

Ruka murdmaasuustamise MK-etapil selguvad reedel parimad klassikatehnika sprindis, mille eelsõidud algavad meie aja järgi kell 11.