Portugal haaras kohtumise juhtohjad kindlalt enda kätte, kuid ühtegi head väravavõimalust tekitada ei suudetud.

Sarnases rütmis kulges kohtumine kuni 65. minutini, mil Cristiano Ronaldo teenis pealtnäha süütus olukorras penalti ning lõi selle ka ise kindlalt väravasse. Ühtlasi sai 37-aastasest Ronaldost ka esimene mängija, kes viiel MM-il värava löönud.

Mõni minut hiljem õnnestus Ghanal aga kohtumine viigastada, kui kasti murdnud Mohammed Kudus suunas palli läbi keskkaitsja jalgade Andre Ayew'le, kes omakorda palli mõnelt meetrilt võrku suunas. Varsti pärast seda pidid aafriklased alla neelama aga mõru pilli, sest vanema veli asemel väljakule tulnud Jordan Ayew kaotas palli ning söödu vahelt lõiganud Joao Felix viis Portugali 2:1 juhtima.

Kaks minutit hiljem lõi vahetusest sekkunud Rafael Leao juba portugallaste kolmanda ning vägisi tundus, et sellega on Ghanalaste laul lauldud. Ometi nii ei läinud, sest 89. minutil suunas Osman Bukari täpse tsenderduse peaga väravasse ja tegi seisuks 3:2.

Päris kohtumise viimastel sekunditel tekkis Ghanal ka suurepärane võimalus viigivärava löömiseks, kui Inaki Williams vupsas palli maha asetanud Portugali väravavahi selja tagant ootamatult välja, aga libastus otsustaval hetkel ning Portugali kaitsjad jõudsid lööki blokeerima.

Teises täna toimunud H-alagrupi kohtumises mängisid Uruguay ja Lõuna-Korea 0:0 viiki.

Kui blogi kohe ei avane, siis palume lehekülge värskendada.

Otseblogi:

Enne kohtumist:

Portugali viimased MM-id pole kuigi õnnestunud, sest 2010. ja 2018. aastal langeti konkurentsist kaheksandikfinaalis ning 2014. jäädi pidama alagruppi. Eeldatavasti on see 37-aastase Portugali ässa Cristiano Ronaldo viimane võimalus viia koju maailmameistrivõistluste medal.

Portugal jõudis MM-ile läbi valiktsüklile järgnenud play-offi, kus nad alistasid otsustavas mängus 2:0 Põhja-Makedoonia. Portugali ongi peamiselt tassinud pidav kaitse, sest viimases kaheksas matšis on neile löödud vaid kolm väravat.

Ghana ajaloo edukaim MM toimus 2010. aastal, kui nad jõudsid veerandfinaali. 2014. aastal olid Portugal ja Ghana ühes alagrupis ja esimesed jäid peale 2:1, toona tõi eurooplastele võidu Ronaldo 80. minutil löödud värav. Suurt kasu sellest polnud, sest lõppeks ei pääsenud kumbki koondis edasi järgmisesse ringi.