Education City staadionil toimunud kohtumist alustas paremini Korea, kuid pallivaldamist ei suudetud võimalusteks võrmistada. Seda kuni 35. minutini, mil Ui-Jo Hwang sai penaltipunkti lähistel vabalt löögile, kuid igapäevaselt Olympiakoses mängiv ründaja ei suutnud palli raamidesse suunata.

Kuigi kahekordsete maailmameistrite ründajad olid sisuliselt mängust välja lõigatud ning pall nendeni väga ei jõudnud, siis ometi avanes uruguaylastel poolaja viimasel minutil vaat et kohtumise parim võimalus, kui teenekas keskkaitsja Diego Godin põrutas nurgalöögist tulnud tsenderduse peaga posti.

Korealased alustasid ka teist poolaega teravamalt, kuid võimaluste tekitamisega jäid mõlemad meeskonnad taaskord hätta. Väravale kõige lähemale jõudis aga jällegi Uruguay, kui päris kohtumise viimasel minutil saatis Federico Valverde teele korraliku pommlöögi, mis raksatas latti.

Väravateta lõppenud kohtumist ilmestab hästi statistika, mille kohaselt pääsesid meeskonnad kahe peale kokku küll 17 korda löögile, kuid väravaraamidesse ei läinud neist ükski.

Kui otseblogi kohe ei avane, siis palume lehekülge värskendada.

Otseblogi:

Enne kohtumist:

Uruguay näol on tegemist kõige esimese jalgpalli maailmameistriga, kui 1930. aastal võideti koduõuel toimunud suurturniir. 20 aastat hiljem tehti Brasiilias toimunud finaalturniiri esikohamängus selg prügiseks ka võõrustajatel. Seejärel on Uruguay suutnud veel kolmel korral murda MM-i poolfinaali, kuid medaliteni ei ole pärast 1950. aastat enam jõutud. Koosseisu vaadates on neil Kataris algaval MM-il potentsiaali mängida taas suurt mängu.

Katari MM saab koondise tasemel olema aga ka mitme Uruguay legendi lahkumisetenduseks. Eelkõige käib jutt 35-aastastest ründeässadest Luis Suarezest ja Edinson Cavanist. Karjääri loojangul on ka 36-aastane keskkaitsjast koondise kapten Diego Godin, 35-aastane pikaaegne kaitse tugitala Martin Caceres ning 36-aastane väravavaht Fernando Muslera.

Kahekordne maailmameister ei saa aga Lõuna-Korea vastu kindlasti mütsiga lööma minna, sest möödunud MM-il õnnestus Aasia meeskonnal mälestusväärselt toonane tiitlikaitsja Saksamaa 2:0 alistada, kuid alagrupist see kumbagi meeskonda edasi ei aidanud.

Lõuna-Korea koosseisust enam kui pooled mängivad küll koduliiga klubides, kuid nende kõrval leidub ka absoluutsesse tippu kuuluvaid mängijaid. Säravamatest nimedest võib välja tuua näiteks igapäevaselt Tottenham Hotspuris palliva Heung-Min Soni, kelle vormi kohal on küll teatavad küsimärgid, sest alles novembri alguses tuli ründetuusal silmakoopa operatsioonil käia.

Samuti on korealastel Min-Jae Kimi näol olemas kaitseliinis korralik ankur, kellele keerulistel hetkedel loota. Sel suvel Itaalia kõrgliigasse siirdunud 26-aastane keskaitsja on aidanud oma koduklubil Napolil hõivata Serie A-s liidripositsioon ning septembrikuus valiti korealane ka liiga parimaks mängijaks.