Saksamaa puuriluku Manuel Neueri mängisidki seejuures üle Bundesligas pallivad Ritsu Doan ja Takuma Asano. Saksamaa meedia koondisele siiski ei halastanud. Die Welt teatas otsekoheselt, et sakslased tegid end taas lolliks. Bild nimetas tulemust täielikuks läbikukkumiseks ning meenutas kohe 2018. aasta MM-i, kus Saksamaa kaotas avamängus Mehhikole 0 : 1. Toona jäid sakslased MM-ide ajaloos esmakordselt alagruppi pidama.

Samas käitus Saksamaa tähtmängija Antonio Rüdiger kohtumise jooksul jaapanlastega üleolevalt. 1 : 0 eduseisus otsustas Rüdiger mõnitada Asano jooksustiili. Palli eest võideldes nägi Rüdiger, et Asanost ei ole talle vastast ning hakkas tegema põlvetõstejooksu ja kätega vehkima. Olukorra lõppedes oli näha, et Rüdigerile pakkus antud tegevus kõvasti nalja.

„Vastast ei tohi kunagi niimoodi mõnitada, kuna selline asi maksab alati kätte,“ sõnas seepeale Saksamaa koondise legend Didi Hamann TalkSPORT-i eetris. „Selline teguviis on väga ebaprofessionaalne. See oli ülbe käitumine. Ta naeris vastase üle. Nüüd naerab aga ainult üks meeskond.“

Lõpuks lõi just Asano 83. minutil kohtumise võiduvärava.