Eelnevast üheksast liigamängust seitse võitnud Ventspils alustas kohtumist Keila vastu hästi, sest kahe minuti järel olid võõrustajad Linards Jaunzemsi korvist peal 10:4. Kuid sarja debütant kosus kiirelt ning horvaadist keskmängija Matej Radunici vedamisel said keilakad järgi ning võitsid avaveerandi 25:23. Pöörases hoos Radunici arvel oli seks ajaks 15 punkti ja kuus lauda.

Teisel veerandajal said soosikutest lätlased Radunici paremini kinni ja mängu üle kontrolli. Liigas teist kohta hoidev Ventspils käristas vahe parimal juhul kümnele punktile ja läks pikemale puhkusele seisult 48:40. Peep Pahvi hoolealuseid halvas suuresti kaugvisete tabavus, sest esimesel poolajal sopsasid keilakad kamba peale 16-st kaugviskest vaid kaks.

Matej Radunic.

Kolmanda veerandaja esimeses pooles püsisid külalised veel löögiulatuses ning Marcis Vitolsi korvi järel jõuti ühe silma kaugusele (52:51). Kuid seejärel patustasid keilakad rohkete pallikaotustega ja enam ei sopsanud ka meeste visked, mistap Ventspils läks oma teed ja juhtis kolmanda veerandaja järel 67:55. Ohtlikuks Keila enam ei saanudki ning lätlased võitsid matši 93:86.

Kahe võidu kõrvale viienda kaotuse teeninud Keila parimana tõi Radunic 27 punkti, võttis maha 17 lauda ja andis neli korvisöötu. Vitols toetas teda 16 ja Sten Saaremäel 13 silmaga.

Tartu võttis hooaja seitsmenda võidu

Eesti-Läti liiga õhtu teises mängus võõrustas eelnevast kümnest matšist pooled võitnud Ogre kodusaalis Tartu Ülikool Maks & Mooritsat, kellel oli kirjas kuus võitu. Ülikoolisats alustas kohtumist vägevalt, sest vähem kui pooleteist minutiga läksid külalised juhtima 7:0. Ent Ogre keskmängija Renars Magone vedas leivaisa järgi ning avaveerandi võitsid lätlased 19:17.

Teisel veerandajal said käe soojaks noored eestlased eesotsas Oliver Suuroru ja Hendrik Eelmäega, samal ajal Tartu juhtis parimal juhul kümne silmaga (34:24) ning nad võitsid esimese poolaja 39:34. Riietusruumist naastes viis Eelmäe kaugviskest Tartu ette 42:34, ent Ogre tegi järgmiste minutitega 12:1 spurdi ja pääses juhtima. Emajõe Ateena satsis võttis mängu üle ukrainlane Andrii Voinalovitš, kes järgmise viie minutiga tõi üheksa silma ning viimasele kümnele minutile läksid külalised vastu juba 58:53 eduseisus.

Neljandal neljandikul Ogre lähemale kui kolm silma ei jõudnud ning Tartu võttis hooaja seitsmenda võidu. 86:75 päädinud mängus tõi tartlaste parimatena Voinalovitš 25 ja Märt Rosenthal 12 punkti, viimase arvele jäi lisaks kaheksa korvisöötu.

Tartu peatreeneri Nikolajs Mazursi arvates tegi meeskond korraliku mängu. „Täna oli meeskonna poolt hea pingutus ja võit. Lõpus oli platsil selline koosseis, kes omavahel hästi klappis ja kõik pingutasid lõpuni. Pall liikus hästi ja täna oli meie senise hooaja parim söötude-pallikaotuste suhe kui kolme korvisöödu kohta tuli ainult üks pallikaotus. Rünnakul saime kenasti hakkama, aga kaitses oli vaja aega, et nende mängu lugeda, sest Ogre on liiga üks paremini viskavaid võistkondi, eriti kodusaalis. Tänan meeskonda selle soorituse eest ja tundub, et oleme hetkel õigel teel,“ ütles Mazurs.