Belgia kuldse põlvkonna viimane tants MM-areenidel, Ahmad Bin Ali nime kandval staadionil Al Rayyanis algas šokiga. Juba 8. minutil määrati Kanadale VAR-i abiga 11 meetri karistuslöök, kui Yannick Carrasco mängis karistusalas selgelt palli käega. Alfonso Davies asus seda realiseerima, kuid löök ebaõnnestus ja Belgia väravavahi jaoks oli see kerge saak. Thibaut Courtois ja kogu Belgia sai rahulikumalt hingata. Kanada ei jätnud jonni ning korduvalt olid just nemad avaväravale lähedal. Belgia elas imeläbi kanadalaste turmtule üle. Poolajale läks eduseisus hoopiski FIFA edetabeli 2. koondis, kui Toby Alderweireld toimetas 44. minutil imelise söödu keskväljalt Michy Batshuayile, kes suurepärase löögiga alistas Kanada väravavahi Milan Borjani.

Teisel poolajal oli Belgia rohkem mängus sees, kuid enamik ohtlikke momente tekkis siiski Kanadal. Kohe teise poolaja alguses sai suurepärasest kohast peaga löögile Jonathan David, kelle üritus lendas ülinapilt vasakust postist mööda. Kaks arvestatavat momenti avanes neile ka mängu lõpus ning mõlemal korral oli peaga aktsioonis, vahetusest sekkunud ning klubijalgpalli Belgias mängiv kanadalane Cyle Larin. Belgia kannatas ära ning teenis tabelisse võiduga üliolulised kolm punkti.

Lisaks Kanadale ja Belgiale kuuluvad F alagruppi ka Maroko ja Horvaatia, kes mängisid täna oma avakohtumise 0:0 viiki.

Kui otseblogi ei avane, palun oota või uuenda lehte

Otseblogi saab jälgida siit:

Enne mängu:

Belgia kuldsel põlvkonnal on viimane võimalus, et saavutada tiitlivõistlustel suurt edu. Rahvuskoondis on osalenud MM-il koguni 14 korda ning parim tulemus saavutati just eelmisel tšempionaadil Venemaal, kui tuldi kolmandaks. See on seni ka Belgia ajaloo parim tulemus rahvusvahelisel areenil. Roberto Martinezi juhendatav koondis paistab silma oma võimsa ründearsenali poolest, skoorides 2018. aasta maailmameistrivõistlustel 16 väravat, millest enamat ei suutnud keegi.

Vähemalt esimeses kahes mängus ei saa Belgiat aidata üks nende suurim staar Romelu Lukaku, keda vaevab reievigastus. See võib võimaluse anda nende tulevikutegija Lois Opendale, kes mängib igapäevast klubijalgpalli Prantsusmaal Lens FC-s. Maha ei saa kanda ka igipõlist Eden Hazardi ja muidugi Manchester City kesktormajat Kevin De Bruynet.

Kanada koondis on tagasi tõotatud maal esimest korda pärast 1986-ndat aastat. Kui toonasel maailmameistrivõistluste debüüdil kaotati kõik kolm matši, siis tänavusel turniiril on neil võimalused edu saavutada palju suuremad. Oma valikgrupp Põhja-Ameerika regioonis võideti ning teiste hulgas edestati ka Ameerika Ühendriike ja Mehhikot. Viimases MM-i eelses sõprusmängus suudeti viimase minuti penaltist 2:1 alistada Jaapani koondis.

„Meil ei ole suuri ootusi, aga me usume endasse ning oleme väga enesekindlad,“sõnas kohtumise eel Kanada koondislane Jonathan Osorio.