37-aastase Portugali jalgpallitähe tuleviku üle Unitedi uue peatreeneri Erik ten Hagi käe all spekuleeriti meedias pikalt. Möödunud nädalal ilmus avalikkuse ette Ronaldo palju kõmu tekitanud intervjuu, kus ta kritiseeris teravalt nii koduklubi infrastruktuuri kui ka peatreener ten Hagi. Muu hulgas teatas Ronaldo, et ei austa hollandlasest juhendajat.

„Ma ei austa teda, sest tema ei austa mind. Kui inimene mind ei austa, siis mina ei hakka kunagi ka teda austama,“ kuulutas Ronaldo.

Seega sai selgeks, et kaks meest samasse klubisse enam ära ei mahu ning Ronaldo ajastu klubis oli lõppemas. Küsimus oli aga see, millal ning missugustel tingimustel Ronaldo meeskonnast lahkub. Teisipäeva õhtul teataski Manchester United, et osapooled on vastastikusel kokkuleppel otsustanud koostöö enneaegselt lõpetada.

Ronaldo senine leping oleks kestnud käimasoleva hooaja lõpuni. Portugallane teenis Briti meedia teatel Unitedis nädalaga veidi üle 570 000 euro. Maineka jalgpalliajakirjaniku Fabrizio Romano teatel jõudsid osapooled kompromissini nii, et Ronaldo ei nõudnud lepingus veel alles jäänud palka endale. Nimelt soovisid mõlemad pooled pärast tormilisi nädalaid võimalikult rahumeelselt koostöö lõpetada. Seega säästab United lepingu lõpetamise pealt üle 19,6 miljoni euro.

Alates eilsest vabaagendi staatuses olev Ronaldo viibib koos Portugali koondisega Kataris jalgpalli maailmameistrivõistlustel. Portugal läheb neljapäeval H-alagrupi avamängus vastamisi Ghanaga. Samas grupis on ka Uruguay ja Lõuna-Korea.