Hispaania kontrollis kohtumist algusest lõpuni ning 2014. aasta MM-i veerandfinalistidele ei jäetud vähimatki võimalust. Mänguskoor avati 11. minutil, kui väravaesise segaduse suutis ära kasutada maailmameistrivõistluste debütant Dani Olmo. Hispaania tika-taka mäng kandis teistkordselt edu kümme minutit hiljem. Jordi Alba leidis täpse sööduga trahvikasti joone lähistel ülesse Marco Asensio, kelle jaoks polnud probleem nahkkera Keylor Navasest, mööda, posti kõrvale lükata. Costa Rica hädad sellega ei lõppenud, sest avapoolaja 31.minutil määrati Hispaania kasuks penalti, mille realiseeris järjekordne debütant Ferran Torres.

Sarnane söödumäng Hispaania poolt jätkus ka teisel poolajal ning õuduste õhtus Costa Rica jalgpallifännide jaoks, polnud ühtegi helgemat hetke. Kesk-Ameerika koondise pallikaotuse väravaesisel suutis ära kasutada Ferran Torres, skoorides 54. minutil oma koondisekarjääri 15. värava. Debütantide õhtul sai jala valgeks veel ka 18-aastane Barcelona pallur Gabi, skoorides kohtumise viienda ja kahtlemata kõige ilusama värava mängu 74. minutil. Mängu lõpu eel said oma nime väravalööjate saldosse kirja veel Carlos Soler ja Alvaro Morata. Viimastel minutitel Hispaania rahunes ning avamängus võeti ajalooline 7:0 võit.

Hispaania eest tegid täna skoori suisa 6 erinevat pallurit ning lausa 5 olid nendest maailmameistrivõistluste debütandid. Omamoodi võimsa rekordi püstitas noor Hispaania ründaja Gabi. Temast sai kõige noorem väravalööja MM-il peale legendaarset Peled, olles praegusel hetkel 18 aasta ja 110 päeva vanune.

Tõeline tuleproov seisab Hispaanial ees pühapäeval, kui teise vooru mängus kohtutakse Saksamaaga. Costa Rica võimalus häbi maha pesta avaneb samal päeval, kui mängitakse täna Saksamaa 2:1 alistanud ning suurüllatuse sepistanud Jaapaniga.

Enne mängu:

2010. aastal maailmameistriks kroonitud Hispaania piirdus neli aasta hiljem Brasiilias alagrupiturniiriga ja langes eelmisel MMil Venemaal välja kaheksandikfinaalis. Positiivsema noodiga lõpetati eelmine EM, kus kukuti konkurentsist poolfinaalis hilisema võitja Itaalia vastu.

Costa Rica meeskond valmistas suurüllatuse 2014. aasta MMil, kus jõudis lausa veerandfinaali. Neli aastat tagasi Kesk-Ameerika väikeriik alagrupist edasi ei saanud. Üldse on Costa Rica viimasest kuuest MMist osalenud viiel, mis on kahtlemata hea näitaja.