Khalifa staadionil toimunud kohtumise avapoolaega alustas Saksamaa tuliselt. Korduvalt oli nende juhtvärav õhtus, kuid Jaapani kaitse püsis. Murranguline moment sündis kohtumise 33. minutil, kui jaapani puuriluku vea järel määrati 11 meetri karistuslöök sakslastele. Gündogan asus penaltipunkti taha ning viis 2014. aasta maailmameistri juhtima. Enne poolajavilet skoorisid sakslased teistkordselt, aga VAR päästis Jaapani ning põnevus kohtumises säilis.

Teisel poolajal jätkus sama muster, kuni 60-70 minutini, kui jaapanlased justkui ümbersündisid ning asusid vastupidiselt sakslaste väravat ohustama. Esmalt tõusis Jaapani kangelaseks 75. minutil viigi löönud ning alles hetk varem vahetusest sekkunud Ritsu Doan, kellel jäi üle vaid terava tsenderduse järel, Manuel Neuerist tagasipõrganud pall väravavõrku lükata. Sellega aga kõik ei piirdunud. 83. minutil suutis Ko Itakura üleväljasöödu imelise puutega omaks võtta Takuma Asano, kelle soolo viis Aasia lipulaeva 2:1 juhtima. Järgnes sakslaste maruline surve, mille Jaapan ära kannatas, võttes turniiri ühe favoriidi vastu 2:1 võidu.

Jaapanlased suutsid suurepäraselt ära kasutada juba enne turniiri Saksamaa puhul räägitud nõrgast kohast, mis on kaitseliin. Võiduga astus Jaapan suure sammu 1/8 finaali suunas ning neljakordne maailmameister on enne teise vooru mängu nurka surutud. Kaotust endale lubada ei tohi, muidu tuleb minna sarnaselt nelja aasta tagusele turniirile varakult kohvreid pakkima.

Otseblogi saab jälgida siit:

Enne mängu:

Neljakordse maailmameistri Saksamaa jaoks on tänavune MM järjekorras juba 17. ning alati on turniirile tuldud tiitlimõtetega. Erand pole ka Kataris toimuv tšempionaat. Peale ebaõnnestunud viimast kahte suurturniiri on Hansi Flicki käe all leidnud koondis taas uue hingamise, mis annab lootust edukaks turniiriks Kataris. Valiksarjas teeniti üheksa võitu ning kaotusvalu tunti vaid korra, kui kodupubliku ees jäädi alla, hiljem Itaalia MM unistused kustutanud Põhja-Makedooniale.

Oma neljandatele maailmameistrivõistlustele sõidavad nii Manuel Neuer kui ka Thomas Müller. Samas on koondis läbi teinud korraliku noorenduskuuri ja debütante on rohkesti.

„Me oleme tulnud siia kindla sooviga tõsta karikas pea kohale,“ sõnas mängueelsel pressikonverentsil saksa kesktormaja Jamal Musiala.

Jaapanile on Pärsia lahe ääres toimuv MM riigi ajaloo seitsmes. Parimal juhul on jõutud kaheksandikfinaal, kust edasi pole senise kolme üritusega purjetatud. Olenemata, et suuremat edu seni saavutatud pole, on tegu arvestatava jalgpallimaaga, keda alahinnates võib valusalt vastu näppe lõigata. Valiksarjas näidati tõusvas joones mängu ning teeniti Saudi Araabia järel teine koht, mis viis otse finaalturniirile.

Suuresti Bundesliga mängijatest koosnev koondis peaks olema sakslastele tuttav. Nende ühed olulisemad võtmemängijad on Frankfurdi Eintrachtis klubijalgpalli mängiv ning ka Eesti publikule tuttav Daiki Kamada ja oma kolmandatel maailmameistrivõistlustel väljakule astuv Maya Yoshida.

Lisaks Jaapanile ja Saksamaale kuuluvad E-alagruppi veel Hispaania ja Costa Rica.