Esimese veerandaja järel oli Kalev 13:16 kaotusseisus, aga teisel veerandil näidati sisu nii rünnakul kui ka kaitses ja 20 minuti järel juhiti 38:29.

Puhkepausi järel tegi Kalev/Cramo keskmängija Martins Meiersi vedamisel vastastega sotid selgeks ning viimase kümne minuti eel oli tallinlaste edu juba 63:42. Parimal juhul juhtis Kalev 24 silmaga, aga lõpuks kirjutasid Heiko Rannula hoolealused tabelisse ühe kaotuse kõrvale neljanda võidu skooriga 75:66.

Sealjuures oli korvide vahe oluline, sest Eesti klubi pole veel edasipääsu kindlustanud. Enne alagrupiturniiri viimast vooru on Kalevil liidrina võite-kaotusi 4-1, Budivelnikul ja Brindisil 3-2, alagrupi autsaider Groningenil 0-5. Viimases voorus võõrustab Kalev Brindisit, Budivelnik kohtub Groningeniga.

Brindisi alistamise korral kindlustab Kalev alagrupis esikoha. Kui Kalev peaks Brindisile kaotama ja Budivelnik alistab Groningeni, tekiks kahe edasipääsu koha peale surnud ring kolme meeskonna vahel, kus paremusjärjestus määrataks omavaheliste mängude tulemuste põhjal. Kuna hetkel on kolmiku vahelistes mängudes Kalevi korvide vahe +16, Budivelnikul -4 ja Brindisil -12, ütleb matemaatika, et Kalev kindlustab vähemalt teise edasipääsukoha isegi 19-punktilise, vähemalt 64 punkti visates ka 20-punktilise kaotusega. Alagrupi esikoha kindlustamiseks piisab Kalevile ka mitte rohkem kui 11-punktilisest kaotusest.

Kalevi poolel viskas kolmapäeval lätlane Meiers 18, ameeriklane Wesley Van Beck 16 ja ukrainlane Oleksandr Kovliar 14 punkti. Parima eestlasena jäi Hugo Toomi arvele üheksa. Budivelnikut vedas varem ka Eesti liigas mänginud Johnny Berhanemeskel, kes tõi 19 silma.

Kohtumise otseülekanne on järelvaadatav Delfi Kogupaketi tellijatele.

Vaata fotosid: