Saksamaa koos Inglismaa, Walesi, Belgia, Taani, Hollandi ja Šveitsiga plaanisid Kataris toimuvatel jalgpalli maailmameistrivõistlustel lasta kaptenil mängudel kanda vikerkaarevärvilist kaptenipaela, kus oleks seisnud kiri „One Love“. Nimelt on Kataris homoseksuaalsus endiselt illegaalne.

Nädalavahetusel hakkasid levima aga spekulatsioonid, et FIFA ähvardab kõnealust kaptenipaela kandvat mängijat sportlike sanktsioonidega ehk tõenäoliselt kollase kaardiga. Selle peale teatasid seitse Euroopa alaliitu esmaspäeval, et loobuvad vikerkaarevärvilise kaptenipaela kandmisest.

Teisipäeval ilmnes aga, et DFB läks FIFA vastu rahvusvahelisse spordikohtusse (CAS). Seejuures loodavad sakslased CAS-ilt kiirlahendust, millega määrataks sakslastele esialgne kaitse. Väljaande Bild teatel võiks otsus tulla 48 tunni jooksul.

„FIFA keelas meil näitamast toetust inimõigustele ja mitmekesisusele,“ selgitas Bildile DFB kõneisik Steffen Simon. „FIFA ähvardas massiliste sportlikke sanktsioonidega ilma, et oleks neid täpsustanud. DFB uurib, kas selline tegevus FIFA poolt on legaalne.“

Saksamaa loodab, et koondise kapten Manuel Neuer saaks karistust saamata kanda vikerkaarevärvilist paela hiljemalt MM-i teises mängus Hispaania vastu, mis toimub 27. novembril.

„Mul on hea meel, et DFB kaitseb end FIFA presidendi Gianni Infantino uskumatu sepitsuse vastu,“ lisas Saksamaa alaliidu endine president Theo Zwanziger. „Igasugune muu reaktsioon oleks vähendanud DFB usaldusväärsust.

Saksamaa alustab MM-iga kolmapäeval, kui E-alagrupis minnakse vastamisi Jaapaniga. Samasse alagruppi kuuluvad ka Hispaania ja Costa Rica.