Unitedi pressiteate kohaselt lõpetati koostöö mõlemapoolsel soovil. „Klubi tänab Ronaldot erakordse panuse eest kahel Old Traffordil veedetud perioodil, mille jooksul lõi ta 346 mänguga 145 väravat. Soovime talle ja tema perekonnale tulevikuks kõike head,“ seisis pressiteates.

„Armastan Manchester Unitedit ja fänne, see ei muutu kunagi,“ edastas Ronaldo omapoolses avalduses. „Tunnen aga, et minu jaoks on õige aeg otsida karjääris uus väljakutse. Soovin Unitedile edasisel hooajal ja tulevikus edu.“

37-aastane Ronaldo pole tänavusel hooajal peatreener Erik ten Hagi käe all enam põhimängijate sekka kuulunud. Portugallase ja hollandlase kehvade suhete üle on meedias pikalt spekuleeritud.

Suurim skandaal lahvatas aga möödunud nädalal, kui avaldati Ronaldo avameelne intervjuu Briti telepersoonile Piers Morganile. Portugali jalgpallitäht kritiseeris seal teravalt Unitedit, sealset infrastruktuuri ja peatreener ten Hagi. „Ma ei austa teda, sest tema ei austa mind. Kui inimene mind ei austa, siis mina ei hakka kunagi ka teda austama,“ kuulutas Ronaldo. „Mõned inimesed ei taha mind sinna. Mitte ainult peatreener, kaks-kolm meest veel. Niimoodi käis juba eelmisel aastal.“ Loe pikemalt siit.

BBC kirjutas juba eelmisel nädalal, et Ronaldo enam ten Hagi käe all mängida ei saa ning klubi otsib võimalusi lepingu enneaegseks lõpetamiseks. Tänase uudisega on selge, et osapooled jõudsid kompromissini. Tema leping oleks kestnud 2023. aasta suveni.

Ronaldo arvele jäi käimasoleval hooajal Unitedi särgis kõikide sarjade peale 16 kohtumisega kolm väravat ja kaks resultatiivset söötu. Möödunud hooajal sai portugallane 39 mänguga kirja 24 tabamust ja kolm tulemuslikku söötu.

Ronaldo mängis Manchesteri suurklubis ka aastatel 2003-2009. Selle aja jooksul aitas ta klubi kolmel korral Inglismaa meistriks ja 2008. aastal Meistrite liiga võitjaks. Samal aastal krooniti United klubide maailmameistriks. Lisaks võideti üheskoos aastate jooksul üks FA karikas ja kolm Inglismaa liigakarikat.

Mida toob Ronaldole tulevik klubikarjääris, pole seega hetkel teada. Praegu valmistab ta koos Portugali koondisega Katari MM-iks. Portugal läheb neljapäeval H-alagrupi avamängus vastamisi Ghanaga. Samas grupis on ka Uruguay ja Lõuna-Korea.