Al Janoubi staadionil toimuva kohtumise avapoolaeg algas kohe tuliselt, Prantsusmaa suure survega. Mängupildile vastupidiselt avas skoori 9.minutil Austraalia, kui kontrarünnaku järel jäi värava ees vabaks Adelaide Unitedis klubijalgpalli mängiv Craig Goodwin. Hugo Lloris oli võimetu ning kohtumine oli saanud šokeeriva alguse. Prantsusmaa kosus ning nende suur surve kandis vilja 27.minutil, kui nurgalöögijärgses olukorras riputas Thea Hernandez karistusalasse filigraanse tsenderduse, mille lõi peaga Austraalia puuriluku taha Adrein Rabiot. Vaid loetud minutid hiljem viis Prantsusmaa juhtima oma koondisekarjääri 50. väravaga Oliver Giroud. Avapoolaja lõpus oli prantslastel veel mitu võimalust, et oma eduseisu kahekordistada, kuid staaride realiseerimine jättis soovida ning nii mindi vaheajale Prantusmaa 2:1 eduseisus.

Valitsevad maailmameistrid domineerisid ka teist poolaega. Võimalusi oli igale maitsele, aga nagu avapoolajal oli probleeme nende ära kasutamisega. Sihile jõuti 68.minutil, kui võrgu pani sahisema Kylian Mbappe. Järgmist väravat polnud vaja kaua oodata – 71.minutil lõi oma koondisekarjääri 51.värava Giroud, tõustes jagama ajaloo resultatiivseima prantsuse koondislase tiitlit Thierry Henry′ga. Järgnevatel minutitel tiitlikaitsjad midagi ohtliku luua ei suutnud. Kohtumine lõppes prantslaste 5:1 võiduga ning ka Oliver Giroud rekord jääb ootama järgmisi MM-i matše.

Teises tänases C-alagrupis kohtumises tegid 0:0 viigi omavahel Taani ja Tuneesia koondised.

Otseblogi saab jälgida siit:

Enne mängu:

Kahekordse maailmameistri Prantsusmaa käekäik enne MM-i on olnud kõike muud kui hea. Viimasest kuuest mängust on teenitud vaid üks hädine võit Austria üle ning Rahvuste liigas oldi lähedal B-divisjoni langemisele. Nende kahjuks mängib ka fakt, et tiitlikaitsjad pole ajalooliselt järgmistel maailmameistrivõistlustel edu saavutanud. Austraaliaga kohtuti ka eelmisel MM-il ning toona saavutati kängurumaa koondise üle 2:1 võit.

Didier Deschampsil on suur otsustamise koht keda teisipäeva õhtul platsile saata. Juba varem oli teada, et turniirilt jäävad eemale Paul Pogba ja N′golo Kante. Suurim pauk tabas neid aga paar päeva tagasi, kui Karim Benzema vigastas treeningul vasakut reit ning sai selgeks, et MM-il ta platsile ei tule.

Tänavused maailmameistrivõistlused on Austraaliale järjekorras kuuendad. Parim tulemus saavutati 2006-ndal aastal kui pääseti 1/8 finaali, kus tuli vastu võtta kaotus tulevaselt maailmameistrilt Itaalialt . Alates sellest aastast on kohal oldud igal finaalturniiril, kuid kaugemale alagrupifaasist jõutud pole.

Koondis koosneb suuremalt jaolt Austraalia koduliigas ja Šotimaal mängivatest palluritest. Head hoogu on näidanud Adelaide Unitedis mängiv Craig Goodwin ja Melbourne City ründetuus Jamie Maclaren, kes lõi valikmängudes koguni 7 väravat.

Lisaks Austraaliale ja Prantsusmaale kuuluvad D-alagruppi veel ka Taani ja Tuneesia.