Niinistö oli Soome jalgpalliliidu president (2009–2012), kui rahvusvaheline jalgpalliliit (FIFA) andis 2010. aasta detsembris tänavuse MMi korraldusõiguse Katarile.

Mida arvab president Katari MM-turniirist? „On kaks erinevat maailma: jalgpallurite maailm ja see teine ​​maailm, mida seostatakse FIFA struktuuriliste nõrkuste ja suurte ebaselgustega. Kaks maailma, mis poleks tohtinud kunagi üksteisega kokku puutuda,“ vastas Niinistö ajalehele Ilta-Sanomat.

„Üks neist on imeline ja sisaldab inimeste jaoks palju vaimset sisu. See FIFA ja Katari loodud maailm on täpselt nagu teiselt planeedilt,“ kirjeldas Niinistö.

„Katari puhul on tehtud üsna ebaloomulikke lahendusi, näiteks kõrbesse staadionite ehitamine. Aga ennekõike on kohutav see, kuidas neid on tehtud ja kuidas võõrtöölisi koheldi,“ lisas president.

FIFA president Gianni Infantino pidas finaalturniiri eel kõne, mille kohaselt on Katarile ja eriti selle riigi inimõiguste olukorrale suunatud kriitika olnud alusetu. Ta süüdistas läänt silmakirjalikkuses.

Niinistö peab Infantino kõnet arusaamatuks. „See oli väga segane. Infantino kõne tõi karmil moel välja, kui kaugel need kaks maailma (jalgpallurite ja FIFA maailm – toim) teineteisest on,“ ütles Niinistö.