Kui finaalis ja poolfinaalis sai juunioride Euroopa meister ja nüüdseks ka värske maailmameister üsna kindlad 9:6 ja 9:5 võidud, siis veerandfinaali lõpp oli sama dramaatiline, kui oli seda EMi finaalkohtumise lõpp. Seisul 8:8 lõi Gnadeberg sisse kuuli nr 4, kuid järgmine kuul (nr 5) jäi teise kuuli taha peitu. Gnadebergil õnnestus küll õiget kuuli tabada, kuid sisse midagi ei läinud. Seejärel tegi vastane hea kaitselöögi ja tundus, et initsiatiiv ei ole enam meie mehe käes.

Siis aga tegi Karl ühe turniiri parima löögi (hüppelöögist kombinatsioon, kus nr 5 lõi sisse kuuli nr 8) ja suutis lüüa sisse ka kõik ülejäänud kuulid. Selle tulemusega oli eestlane kindlustanud endale koha poolfinaalis ja medali MM-ilt.

Kolmandad kohad saavutasid Jori Narvola Soomest ning Serbia esindaja Lazar Kostic (poolfinaalis 6:9 kaotus Gnadebergile).

„Hoolimata asjaolust, et kõik teavad milleks Karl võimeline on, tundub see siiani pisut uskumatu, et väikeses Eestis liigub nüüdsest ringi piljardi juunioride maailmameister. See on võrratu punkt Eesti Piljardiliidu 25. juubeliaastale“, ütles Eesti Piljardiliidu esindaja Kristjan Kuusik peale finaalkohtumist.

Karl Gnadeberg jõuab Puerto Ricost (läbi Helsingi) Tallinna lennujaama homme, so kolmapäeval kell 17.00.