Education City nime kandval staadionil toimunud kohtumist alustas isukamalt Tuneesia, survestades korduvalt avaminutitel Taani kaitseliini. Järgnevate minutitel mäng ühtlustus, kuid midagi ülemäära ohtlikku kumbki koondis korda saata ei suutnud. Avapoolaja kõige ohtlikum moment sündis alles 43. minutil, kui täpse sööduga leiti kaitseliini vahelt ülesse Taani Kõrgliigas mängiv Tuneesia ründetuus Issam Jebali. Tema pealelöögile sai siiski Kasper Schmeichel näpud vahele ning nii jäid avapoolajal väravad löömata.

Nende maailmameistrivõistluste vaieldamatult kõige lustlikuma mängu teine poolaeg, algas sarnaselt esimesele Tuneesia taktikepi all. Minut minuti järel sai aina rohkem oma mängu käima ka Skandinaavia lipulaev Taani. Esimene suurepärane võimalus skoorida avanes neil 69. minutil, kui Christian Erikseni karistusala joonelt sooritatud löögile sai näpud vahele Tuneesia puurilukk Aymen Dahmen. Järgeva nurgalöögi järel avanes neil veelgi parem võimalus, kuid Corneliuse pealöök värava eest lendas posti! Järgnevatel minutitel üritas Taani kõigest väest võiduväravat lüüa, aga Tuneesia kaitse pidas ning kohtumine lõppes skooriga 0:0.

Tänane tulemus pakub suuremat rahulolu kahtlemata Tuneesiale ning vastupidiselt valmistab pettumust turniiri musta hobuse staatusega tituleeritud taanlastele, kelle kindel eesmärk enne turniiri oli alagrupist edasipääs.

Lisaks Taanile ja Tuneesiale kuuluvad D-alagruppi veel Prantsusmaa ja Austraalia, kes peavad oma avamängu täna 21:00.

Enne mängu:

Taanit peetakse selle turniiri üheks suurimaks mustaks hobuseks. MM-ile pääs kindlustati esimese koondisena peale korraldajamaad Katari. Oma valikgrupp purjetati läbi 9 võidu ja 1 kaotusega ning suurepärane hoog jätkus ka Rahvuste liigas, kus finaalturniirilt napilt kõrvale jäädi. Oma kuuendal MM-il mängiva Taani senini parim tulemus pärineb 1998-ndast aastast, kui jõuti veerandfinaali.

Kasper Hjumlandi peatreeneriks tuleku järel eneseusu ja rahva poolehoiu tagasi võitnud Taani, hakkab eelkõige silma oma lustliku mängustiiliga. Valikmängudes tegid skoori lausa 18 erinevat pallurit! Kõige resultatiivsemad olid nende tulevikutäht Andres Skov Olsen ja Atalantas leiba teeniv Joakim Maehle viie väravaga.

Samuti kuuendatel maailmameistrivõistlustel mängival Tuneesial, pole seevastu suuremat edu ette näidata. Kõigest kaks mängu MM-ide ajaloos võitnud musta mandri koondisel pole loosiga vedanud ka tänavu ning oleks väiksem üllatus, kui see saldo Kataris paraneks.

Eelkõige on tuneeslaste pilgud suunatud Montpellieris klubijalgpalli mängiva Wahbi Khazrile ja Kölni kesktormaja Ellyes Skhirile, kelle kogemuste toel loodetakse teha ajaloo parim MM-finaalturniir.