Kohtumises, kus suuremat rõhku pandi kaitsele, avapoolajal väravaid ei löödud. Esimesena avanes võimalus skoori teha Senegalil, kuid Ismaila Barri suurepärase pommlöögi suutis blokeerida Hollandi koondise kapten Virgil Van Dijk. Vahetult enne poolajavilet oli värava ees aktsioonis Bergwijn, kuid ka tema üritus lendas napilt üle lati.

Sarnane otsiv ja uinutav mäng harvade võimalustega jätkus ka teisel poolajal. Sellegipoolest suutis pikima õlekõrre 84. minutil mängust välja tõmmata Holland, kui Senegali väravavahi Edouard Mendy hilise väljatuleku suutis ära kasutada Frankie De Jong, andes briljantse söödu Gakpole, kes omakorda suunas palli peaga ristnurka. Senegal üritas kõigest väest leida viigiväravat, kuid kõik läks vastupidiselt - Davy Klaassen lõi üheksandal üleminutil kontrarünnakust 2:0 ja mäng oli lukus.

Holland ja Senagal kuuluvad A-alagruppi, mille avakohtumises võitis Ecuador 2:0 Katari. Nii Hollandi kui ka Senegali järgmine mäng nendel maailmameistrivõistlustel toimub reedel, kui kohtutakse vastavalt Ecuadori ja Katariga.

Enne mängu:

Nii Holland kui ka Senegal on viimasel ajal olnud heas hoos. 2018. aasta MM-ilt eemale jäänud Holland on Louis van Gaali käe all taas mängu käima saanud ning tänavu tagati Rahvuste liigas pääs finaalturniirile ehk jõuti sel turniiril Euroopa nelja parema sekka.

Senegal on aga kerkinud Aafrika esindusmeeskonnaks ning mullu peetud Aafrika meistrivõistlustel saavutati esikoht. Seejuures oli see Senegalile esimeseks Aafrika meistritiitliks.

Mõlemad tulevad kohtumisele vastu ka muremõtetega. Senegal peab Kataris peetaval suurturniiril hakkama saama meeskonna liidri Sadio Mane’ta. Mane sai vigastada koduklubi Müncheni Bayerni viimases liigamängus ning pidi jalavigastuse tõttu minema operatsioonile.

Hollandi koondise esiründaja Memphis Depay on hädas reielihasevigastusega ning jääb avamängust ilmselt eemale. Turniiri edenedes saab ta siiski tõenäoliselt platsile naasta.

A-alagruppi kuuluvad veel Ecuador ja Katar. Turniiri avamängus võitis Ecuador omavahelise matši skooriga 2:0.

Hollandi ja Senegali kohtumine algab kell 18.00. Delfi sport toob kohtumise põnevamad sündmused lugejateni otseblogi vahendusel.