Turniirile suurte mõtetega tulnud Inglismaa koondis alustas kohtumist Iraani vastu kannatlikult ja otsivalt. Kõikide fännide rõõmuks muugiti väravavõrk lahti 35. minutil, kui jala sai valgeks Dortmundi Borussias leiba teeniv Jude Bellingham. Kaua polnud vaja oodata ka teist ja kolmandat väravat, mille autoriteks olid Bukayoh Saka ja Raheem Sterling. 3:0 skooriga ka avapoolaeg lõppes.

Inglismaa taktikepi all möödus ka kohtumise teine poolaeg. 62.minutil mindi 4:0 juhtima, kui skoori tegi taaskord Saka. Ka järgmist väravat polnud vaja kaua oodata. Vahetustest tekkinud segaduse suutis ära kasutada Iraani koondis ning jala sai valgeks FC Porto staar Mehdi Taremi. 71.- ja 90. minutil tegid inglaste eest skoori veel Markus Rashford ja Jack Grealish. Sellega kõik ei piirdunud, sest mängu 13. lisaminutil määras mängu peakohtunik Raphael Claus Iraani kasuks penalti, mille Taremi külma kõhuga realiseeris.

Mängu muudab kurioosseks asjaolu, et kahe poolaja peale kokku andis kohtunik lausa 24 lisaminutit. Kui esimese poolaja 14 üleminutit oli Iraani väravavahi Alireza Beiravandi peavigastuse tõttu enamvähem õigustatud otsus, siis teisele poolajale lisatud 10 minutit tekitas kindlasti paljudes poleemikat.

Lisaks Inglismaale ja Iraanile kuuluvad B-alagruppi ka Ameerika Ühendriigid ja Wales, kes peavad oma kohtumise täna 21.

Enne mängu:

Inglismaa kuulub MM-il favoriitide sekka. Neli aastat tagasi Venemaal toimunud MM-il saavutati neljas koht. Mullu peetud EM-il jõuti finaali, kus kaotati penaltitega Itaaliale. Tänavuse turniiri eel on inglaste kohal aga rohkem küsimärke. Esiteks näidati hiljuti Rahvuste liigas kahvatuid tulemusi ning langeti B-divisjoni.

Teiseks on inglastel küsimusi ka koosseisu osas. Eelkõige on probleeme kaitseliiniga (peamiselt Harry Maguire’i personaalküsimus) ning küsimusi on ka poolkaitses.

Kuuendat korda MM-il mängiv Iraan pole varasematel kordadel alagrupist edasi murdnud ning suurt edu ei ennustata neile ka sel korral.

B-alagruppi kuuluvad veel USA ja Wales.