Pühapäevasest MM-i avamängust lootsid katarlased rõõmsat avapäeva kodusele suurvõistlusele. Katari ja Ecuadori mäng pidi esialgu toimuma esmaspäeval, aga võõrustajate lobitöö tulemusena otsustas FIFA augustis, et nende kohtumine tõstetakse pühapäevale.

Avamängust loodetud pidu vähemalt Katari jaoks ei kujunenud. Ecuador sai avapoolaja väravatest kindla 2 : 0 võidu. Juhtuma hakkas kohe, kui juba kolmandal minutil sahistas Ecuadori kapten Enner Valencia võrku. VAR aga tühistas tabamuse suluseisu tõttu. Kui esialgu jäi selgusetuks, kus videokohtunikud suluseisu nägid, siis kümmekond minutit hiljem teleekraanidel kuvatud VAR-i graafika näitas, et väravale eelnenud olukorras oli Michael Estrada jalaga suluseisus.

Ründavalt jätkanud Ecuador jõudis kümmekond minutit hiljem siiski sihini. Katari väravavaht Saad Al-Sheeb kukutas trahvikastis Valencia, kes seejärel ise penalti realiseeris. 31. minutil tegi Valencia täpse pealöögiga seisuks 2 : 0. Sellega oli kohtumine suures plaanis tehtud. Katar jäi kogu mängu vältel selgelt hambutuks, kaheväravalises eduseisus Ecuador kontrollis matši ja tüüris kohtumise võiduka lõpuni.

Kaks koondist tegid kohtumise peale kõigest 11 pealelööki (Ecuador kuus, Katar viis), mis on MM-i ajaloo väikseim pealelöökide arv ühes mängus. Katarist sai ühtlasi MM-i ajaloo esimene korraldajamaa, kes on oma avamängu kaotanud.

Ecuadori tõrvatilgaks meepotis oli kaks väravat löönud Valencia põlvetrauma, mille ta sai avapoolajal. Istanbuli Fenerbahçe ründaja jätkas kohtumist, aga vahetati 77. minutil siiski pingile. Lõuna-Ameerika koondis peab lootma, et 33-aastase mängija vigastus pole tõsine. Alates 2014. aastast on Valencia löönud Ecuadori viimased viis MM-i väravat.

A-alagrupi teises kohtumises lähevad esmaspäeval vastamisi Senegal ja Holland. B-alagrupis kohtuvad esmaspäeval Inglismaa ja Iraan ning USA ja Wales.

Benzema jätab MM-i vahele

Tiitlikaitsjat Prantsusmaad tabas MM-i eel valus tagasilöök, kui selgus, et tänavune Ballon d'Ori võitja Karim Benzema peab reievigastuse tõttu suurturniiri vahele jätma. MRT uuring näitas, et koondise esiründajat ootab ees vähemalt kolmenädalane vigastuspaus.

„Mul on väga kahju Karimi pärast, kelle jaoks MM oli suur eesmärk,“ tõdes peatreener Didier Deschamps. Prantsusmaa Benzema asemel viimasel hetkel uut ründajat enam koondisesse ei kaasanud.