2022. aasta MMi avamängu esimest väravat nähti juba kohtumise kolmandal minutil, kui Ecuadori mängija Enner Valencia sahistas Katari väravavõrku. Rõõm skoorimise üle kestis aga vaid lühikest aega, sest kohtunikebrigaadi otsuse järgi fikseeriti suluseis ja nii jätkati viigiseisul 0:0.

Klubijalgpalli Türgis Fenerbahces mängiv Valencia ei tahtnud aga Katari koondisele armu anda ja 15. minutil teenis ta penalti olukorrast, kus Katari väravavaht Saad Alsheeb ta rünnakuolukorras käega maha niitis. Valencia läks ise ka 11 meetri karistuslööki sooritama ja saatis palli kindlalt Alsheebi selja taha - nii asus Ecuador 1:0 juhtima.

Avapoolajal nähti veel üht väravat, mille autoriks oli taas Valencia, kes sai tiimikaaslaselt värava ette hea söödu ja realiseeris rünnaku tugeva pealöögiga.

Katari jaoks algas MM nukralt, sest lisaks kaotusele ei olnud ka mängupildist midagi üleliia rõõmustavat kaasa võtta, sest ei suudetud luua ühtegi üleliia ohtlikku olukorda. Nii sai Ecuador teisel poolajal juba jalgpalli nautida ja pingevabalt mängida, ei hakatud üleliia riskima ja suudeti mäng rahulikult võidusadamasse tüürida.

Lisaks Ecuadorile ja Katarile kuuluvad A-alagruppi ka Senegal ning Holland, kes peavad oma kohtumise homme kell 18.

Blogi:

Enne mängu:

Kohtumine peetakse Katari pealinnast Dohast paarikümne kilomeetri kaugusel asuval Al Bayti staadionil, kuhu mahub 60 000 pealtvaatajat.

Katar asub maailma edetabelis 50. kohal. Varem pole riik MM-il osalenud, aga Aasias on tõustud arvestatavaks jalgpallimaaks. 2019. aastal tuli Katar Aasia meistriks. Kõik Katari koondislased mängivad koduliigas.

Maailma edetabelis 44. kohal asuv Ecuador mängib MM-finaalturniiril neljandat korda. Parim tulemus saavutati 2006. aastal, mil jõuti 16 sekka. Kihlveokontorites peetaks MM-i avamängu favoriidiks just Ecuadori.