Kalev alustas kohtumist teravamalt ning avaveerandaeg võideti 30:19. Teisel perioodil suutis aga Prometei kaotusseisu pisut vähendada ning poolajapausile mindi võõrustajate 48:39 juhtimisel. Viimase veerandaja eel jõudis Ukraina klubi küll kõigest kolme punkti kaugusele, kuid 15:4 vahespurdi toel võttis võidu ikkagi Kalev.

Võitjate parimana viskas Wesley Van Beck 19 punkti, Alterique Gilbert lisas 18 ja Artur Konontšuk 16 silma. Kahekohalise punktisummani jõudsid ka Kristjan Kitsing ja Martin Dorbek, kes kogusid vastavalt 11 ja 10 punkti. Prometei resultatiivseim oli 22 punkti visanud Caleb Agada.

Prometei jaoks oli tegemist kaheksa võidu kõrval hooaja esimese kaotusega. Kalev on võitnud viis ja kaotanud kaks kohtumist.

Kalev/Cramo peatreeneri Heiko Rannula mõtted:

Prometei peatreeneri Ronen Ginzburgi mõtted:

Enne kohtumist:

Kalevi Spordihallis toimuval heategevuslikul korvpallipäeval võõrustab BC Kalev/Cramo meeskond laupäeval kell 18.00 algavas mängus Ukraina tippklubi BC Prometeid. Korvpallipäev hakkab juba varem, kui kell 16.00 lähevad vastamisi Eesti ja Ukraina sportlased ja meelelahutustegelased, et koguda toetusi Ukrainas Avangard saali ülesehitamiseks. Rohkem infot leiad www.delfi.ee/avangard.

Mõlemad mängud on Delfi TV-st nähtavad kõigile tasuta.

Kalevi abitreeneri Indrek Reinboki sõnul on väga oluline, kuidas meeskond mängu alguses käima saab ning suudab lauavõitlust kontrollida.

„Balvini näol on tegemist väga kvaliteetse mängijaga, kelle peatamine on üks mängu võtmetest. Prometey on väga hästi üles ehitatud meeskond, aga meil on omad võimalused, kui mänguplaanist kinni peame. Loodetavasti näeme saalis palju inimesi ning kodupubliku toel saame hästi minema,“ võttis Reinbok kokku mänguplaani ja kutsus inimesi üles saali tulema.

Kalev/Cramo jaoks on tegemist esimese PAF Eesti-Läti Ühisliiga mänguga koondisepausi järgselt ning kõik mehed on terved ja mänguvalmis.

Sündmuse piletimüük toimub läbi Piletitasku müügikeskkonna.

Heategevusmängu eesmärk on koguda 100 000 eurot annetusi, et alustada Avangardi spordihalli renoveerimisega. Spordisaali toetuseks läheb kogu ürituse piletitulu, samuti on avatud annetusnumbrid:

Helistades 900 7021 annetad 10 eurot

Helistades 900 7022 annetad 25 eurot

Helistades 900 7023 annetad 50 eurot

BC Kalev/Cramo kodumängudel tasub käia, sest ostetud piletiga saad koostööpartnerite soodustust, mängul on avatud lasteala, kus lapsed mängida saavad, ning lisaks korvpallile saab veerandajapausidel näha erinevaid esinemisi.