Omavahel kohtutakse kahel korral ja mõlemad mängud toimuvad Lätis. Esimene mäng peetakse laupäeval, 19. novembril kell 17.00 ning teine pühapäeval, 20. novembril kell 17.00.

Liigatabelis on jätkuvalt esikohal Selver/TalTech, kel on 26 punkti. Neile järgneb Tartu Bigbank 20 ja Jekabpilsi Luši kolmandana 14 punktiga. 14 silma on koos ka neljandal kohal oleval RTU-l, viies on 12 punktiga Võru Barrus, kuues Daugavpilsi Ülikool/Ezerzeme 8 punktiga ning Pärnul on seitsmendana 5 punkti.

Võru meeskond tagas eile pääsu Aadu Luukase karikavõistluste poolfinaali, kui veerandfinaali kordusmängus saadi 3:0 jagu Viljandi Võrkpalliklubist.

Korra on Balti liigas RTUga omavahel vastamisi mindud ja oktoobri keskel peetud kohtumises jäi 3:1 peale Läti klubi.

Peatreener Oliver Lüütsepp loodab nädalavahetusel eelmise kohtumise vigade paranduse teha. „Selles esimeses mängus olime ise kehvad ja vastane vääris võitu. See nädalavahetus püüame taset tõsta. RTU on viimasel ajal üsna hästi mänginud ja kindlasti raske vastane. Bloki-kaitsega peame häid lahendusi leidma,“ kommenteeris Lüütsepp.

„Diagonaal (Matiss) Gabdulins on RTU jaoks väga tähtis lüli, kui ta 25 punkti toob, on raske. Samas on mõttekoht, kas püüda teda pidurdada või lasta hullata ja teistega hakkama saada. Täpne taktika veel paigas pole. Kaks mängu järjest võimaldab taktikalises plaanis pärast esimest kohtumist muudatusi teha ja teises uuesti proovida.“

Lüütsepp saab vajadusel kasutada vigastusest taastuvad Devin Põllustet, lätlasest diagonaalründaja Edvarts Buivids veel mänguvalmis pole. „Devin pole 100% korras ja kindlasti ei alusta, ent on vajadusel valmis sekkuma. Edvartsi puhul võtame jätkuvalt kannatlikult ja tema veel ei mängi, kuigi teeb järjest rohkem trennis kaasa,“ lisas juhendaja.