Hetkeseisuga on kindel, et uus hooaeg algab 9.-22. jaanuaril sõidetava kuulsa Monte Carlo ralliga, millele järgnes Rootsi talveralli 9.-12. veebruaril.

Täna tulid avaldusega välja hooaja kolmanda võistluse korraldajad. „Tahame kinnitada, et autoralli MM naaseb Guanajuatosse 2023. aasta märtsis. Oleme väga uhked, et FIA andis meile ralli korraldusõiguse,“ ütles Guanajuato osariigi kuberner Diego Sinhue sotsiaalmeedias, kirjutab Rallit.fi.

„Kavatseme korraldada meie kõigi aegade parima MM-ralli. Oleme valmis Guanajuatosse vastu võtma sõitjaid, meeskondi ja fänne,“ lisas Sinhue, kinnitades ühtlasi, et etapp toimub 16.-19. märtsil.

Mehhikos sõideti viimati MM-punktidele 2020. aastal, kuid koroonapandeemia puhang katkestas toona ralli pärast laupäevast võistluspäeva.

Rahvusvaheline autoliit FIA ja MM-sarja promootor on kogu sügise koostanud järgmise hooaja kalendrit. Algselt pidi kalender välja kuulutatama hiljemalt oktoobris, kuid selle avalikustamine on kogu aeg edasi lükkunud.

Rallit.fi info kohaselt on vähemalt MM-sarja rehvitootja Pirelli väljendanud oma muret Sardiinia ja Keenia rallide vahelise logistika pärast, sest mõlemad jõuproovid peaks toimuma juunis.

Esialgne MM-kalender hooajaks 2023:

Monte Carlo (19.–22. jaanuar)

Rootsi (9.–12. veebruar)

Mehhiko (16.–19. märts)

Horvaatia (aprill)

Portugal (mai)

Sardiinia (juuni)

Keenia (juuni)

Rally Estonia (juuli)

Soome (august)

Kreeka (september)

Tšiili (september)

Kesk-Euroopa ralli (oktoober)

Jaapan (november)

Saudi Araabia (detsember)