„Ma ei ütleks, et noored ei austa vanema põlvkonna mängijaid, aga nad elavad teisel ajastul. Näen seda enda poja pealt, kes on 12-aastane. Nende mõttelaad pole sama. Nende nälg on teistsugune. Neile tulevad asjad lihtsamalt kätte, kõik on kerge, nad ei tunne kannatusi ja neid ei huvita,“ rääkis Ronaldo saatejuht Piers Morganile.

„Ma ei räägi ainult Manchester Unitedist, aga kõikide liigade kõikides tiimides on noored võrreldes minu põlvkonnaga teistsugused,“ lisas 37-aastane Ronaldo. „Neid ei saa süüdistada, sest uus tehnoloogia röövib nende tähelepanu. Nad kuulevad, aga tundub, et selleks kõrvad ongi – ühest kõrvast tuleb info sisse ja läheb teisest välja.“

„See ei üllata mind,“ jätkas jalgpallitäht. „Aga sellest on kahju, sest kui noortel on silme ees parimad eeskujud, siis miinimumina võiks nad vähemalt kopeerida seda, mida eeskujud teevad. Minu jaoks on see imelik, sest kui olin 18-,19- või 20-aastane, vaatasin alati, mida Van Nistelrooy, Giggs, Ferdinand ja Keane teevad. Sellepärast olengi nii palju saavutanud ja nii kaua tipus püsinud.“

Ronaldo sõnul on Unitedis peale tema vaid kolm jalgpallurit, kelle professionaalsus on piisavalt kõrgel tasemel. Ta tõi välja Diogo Daloti (23), Lisandro Martinezi (24) ja Casemiro (30).

Hoolimata mitmetest tülidest peab Ronaldo ennast teistele Unitedi palluritele endiselt eeskujuks. „Mulle ei meeldi teistele nõu anda. Eelistan olla eeskuju. Sest ma olen eeskuju. Olen igal hommikul kohal ja teen samu asju. Ilmselt saabun esimesena ja lahkun viimasena. Arvan, et detailid räägivad enda eest,“ sõnas ta.