Eelvõistlusel näitas teist tulemust norralanna Johanne Killi, kes kogus 79,22 punkti. Kolmandana pääses finaali ameeriklanna Grace Henderson 70,55 punktiga.

Naiste pargisõidu finaal on laupäeval kavas kell 11.45.

Sildaru on Stubai pargisõidu MK-etapil võidutsenud 2018. ja 2021. aastal. Eestlanna oli stardis ka 2020. aastal. Toona võitis eestlanna küll kvalifikatsiooni, kuid ei saanud kukkumise tõttu finaalis osaleda. Toona läks tal lõpp-protokolli kirja 7. koht.

Kvalifikatsiooni tulemused:

1. Kelly Sildaru (Eesti) 79,41 punkti

2. Johanne Killi (Norra) 79,22

3. Grace Henderson (USA) 70,55

4. Megan Oldham (Kanada) 67,44

5. Sarah Höfflin (Šveits) 67,04

6. Muriel Mohr (Saksamaa) 64,30

7. Sandra Eie (Norra) 63,32

8. Brynn Johnston (Kanada) 54,88

Enne võistlust:

Sel korral on Stubais stardis 22 naissportlast. Sildaru on kvalifikatsioonis stardijärjekorras teine. Enne eestlannat tuiskab rajale norralanna Johanne Killi. Sildaru järel tulevad rajale šveitslannad Mathilde Gremaud ja Sarah Höfflin. Gremaud teenis pargisõidus olümpiakulla tänavu Pekingis, Höfflin krooniti olümpiavõitjaks 2018. aastal Pyeonchanis.

Eeldatavatest soosikutest on Stubais kohal veel kanadalannad Olivia Asselin ja Megan Oldham ning norralanna Sandra Eie. Suurtest soosikutest on puudu hiinlanna Eileen Gu ja prantslanna Tess Ledeux. Gu alustas sügisel õppeteed Stanfordi Ülikoolis ning praegu ei olegi teada, kas ta sel hooajal võistluskarussellile naaseb või mitte. Ledeux peab aga võistluspausi pidama kaks nädalat tagasi saadud peapõrutuse tõttu. Detsembri keskpaigas lubas Ledeux taas MK-sarjas startida.

Kvalifikatsioonist pääseb edasi finaali kaheksa paremat. Finaal on kavas laupäeval. Nii eelvõistlusel kui ka finaalis on kõikidel osalejatel kaks katset, millest arvesse läheb parim.

Eelmisel hooajal osales Sildaru kolmel pargisõidu MK-etapil ning teenis neist kõigil esikoha. Hooaja kokkuvõttes saavutas ta pargisõidus MK-sarja üldvõidu ehk sai enda valdusesse väikese kristallgloobuse. Freestyle-suusatamise kolme ala kokkuvõttes oli Sildaru hooaja kokkuvõttes teine, eestlanna jäi alla ainult kahekordsele olümpiavõitjale Gu’le.

Karjääri jooksul on Sildaru võitnud kuus MK-etappi, kuuest esikohast viis on tulnud pargisõidus ning üks rennisõidus. Poodiumile on eestlanna kokku kerkinud 11 korda.

Naiste kvalifikatsiooniga tehakse Stubais algust kell 14.40. Delfi Sport toob põnevamad sündmused lugejateni otseblogi vahendusel.