Knotten sõitis möödunud kevadel koos Lotta Liega rattaga, kui ta lendas üle ratta sarvede peaga asfaldile. Peale õnnetust kirjutas ta sotsiaalmeediasse ja kiitis oma kiivrit. „Kohutav mõelda, mis oleks minuga ilma selleta saanud. Kanna alati kiivrit,“ kirjutas sportlane toona.

Õnnetuse tagajärjel sai norralanna peapõrutuse ja verised haavad, sealjuures ise ta kukkumist ei mäleta. Pärast õnnetust kannatab ja jätkuvalt peavalude all, naise enda sõnul on ta keha väsinud ja probleeme on ka unega. Ent kõige keerulisemad on just peavalud.

„Ma ei tunne ennast tegelikult ära. Olen alati olnud üritustel käija ja seltskondlik inimene, kellele meeldis lõuna- ja õhtusöökide järel pikemalt istuma jääma. Kuid viimasel ajal pean varakult lahkuma,“ rääkis ta Norra rahvusringhäälingule. „Tunnen end istuva zombina. Tavaliselt lahkun sealt varakult magama.“

Kuigi tema eraelu on häiritud, siis treeningutambile peab keha jätkuvalt hästi vastu. 27-aastane Knotten naasis laupäeval võidusõidurajale ja võitis Sjusjøenis toimunud laskesuusatamise sprindi. Norralanna on jõudnud MK-sarjas kahel korral poodiumile, viimati juhtus see Otepääl toimunud sprindis.