Viljandi HC ja Mistra jaoks oli kolmapäeva õhtul tegemist juba esimese hooaja poole neljanda omavahelise kohtumisega. Nendest kaks oli lõppenud tänaste võõrustajate paremusega ning ühel korral jäid peale põhja-eestlased. Mängu algus tõotas taas põnevat lahingut, kus suur roll on kanda kaitse ja väravavahtide tööl. Väravaid visati kordamööda ning seni ainsana koduvõistkonnale väravaid visanud Kristo Voika tõi tabloole viigiseisu 3:3. Mäng jätkus võrdselt, kuid Viljandi püsis kerges eduseisus ning Hendrik Koks viis nende edu 19. minutil juba kolmeväravaliseks. Perioodi lõpuni jätkus mäng sama stsenaariumi järgi ning vaheajale mindi koduvõistkonna 13:9 juhtimisel, vahendab käsipalliliit.

Garderoobist väljus paremini Mistra, kelle poolt viigistas kümnendal minutil seisu Arno Vare. Seejärel oli Viljandi HC loots sunnitud aja maha võtma, see aga võõrustajaid ei aidanud ja kümme minutit enne lõppu viis Rauno Aus külalised juba nelja väravaga ette. Mistra suutis põneva lahingu järel kahe küünega edust kinni hoida ja Marko Slastinovski viis nad 57. minutil 25:22 ette. Kuigi Hendrik Koksi ja Ott Variku väravad tõid Viljandi veel ühe värava kaugusele, lõppes siiski enne aeg ning sireeni kõlades võttis Mistra 26:25 võidu.

Mistra resultatiivseim oli täna Serhii Orlovskyi kaheksa väravaga. Viljandi poolelt tabas Hendrik Koks üheksal korral. „Algus oli meie poolt taas rabe. Kuidagi on Viljandi vastu sel hooajal nii kujunenud, et kas läheme alguses ette ja mängime edu maha või vastupidi. Teisel poolajal võtsime jalad kõhu alt välja, saime kaitse toimima ja suutsime kaks punkti kaasa võtta. Tuleb läbi mõelda, kuidas vahepeal tehtud vigu vältida, aga hooaeg on veel pikk ees ja eks siis paistab, mis tulevik toob,“ rääkis Mistra vasakukäeline pallur Marko Slastinovski.

HC Kehra pealinlastele võimalust ei andnud

Sel hooajal noorematele mängumeestele keskenduvate HC Tallinna ja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper-i esimene omavaheline kohtumine oli viimase koduväljakul lõppenud kehrakate viie väravalise paremusega. Kohtumise alguses võtsid Kehra pallurid kohe ohjad enda kätte ja Kristofer Liedemann viis nad kaheksandal minutil juba 7:1 ette. Poolaja keskpaigaks HC Tallinn vastaseid palju kaugemale ei lasknud, kuid HC Kehra siiski initsiatiivi käest ei andnud ja väravavaht Siim Normak saatis palli väravasse ning tegi seisuks 12:4. Perioodi lõpuni kulgeti külaliste suures eduseisus ning enne garderoobi minekut tegi Daniil Gumianov seisuks 12:22.

Teine poolaeg algas ohtrate kaheminutiliste karistustega ning HC Kehra sai mõned hetked ka neljakesi kaitses seista, kuid seisu tablool see ei muutnud ja perioodi keskpaigas tegi Tanel Vilks kahe järjestikkuse väravaga seisuks 30:18. Isegi kui HC Tallinn pääses külaliste kaitsest läbi, siis tegi nende väravas head tööd Siim Normak. Kehrakad said lihtsaid kiirrünnakuid ja lõppseisuks vormistas Sigmar Seermann 43:25. HC Tallinna resultativiseim oli Danil Gumianov kaheksa väravaga. HC Kehra poolelt tabasid alles 16-aastane Kristofer Liedemann kümnel ning Tanel Vilks üheksal korral.

„Meie tahe oli algusest peale täna suur ning panime sajaga lõpuni välja. Võib isegi öelda, et raskemat perioodi täna ei olnud. Kutid tegid mulle ilusat tööd ette ning mul oli lihtsalt vaja tekitatud viske olukorrad ära realiseerida,“ rääkis HC Kehra noor vasakukäeline mängija Kristofer Liedemann. „Katastroof. Mis siin ikka öelda on. Meie olime kehvad ning vastastel õnnestus täna kõik,“ jäi HC Tallinna mängija Kalev Kütt kidakeelseks.

Tapa võitles südilt, kuid Serviti võimsus sai lõpus otsustavaks

Põlva Serviti, kes on sel hooajal kulgenud vääramatu jõuga, oli tänase vastase esimeses omavahelises kohtumises kümne väravaga alistanud. Kolmapäeva õhtul pidi SK Tapa/N.R Energy läbi ajama ilma oma ühe tugitala, väravavaht Mikola Naumita. Kuid vaatamata sellele suutsid just külalised alguses kerge initsiatiivi haarata, kui seitsmendal minutil viis Vahur Oolup nad 3:1 ette. Seejärel aga võttis Serviti ohjad järjest rohkem enda kätte ning 20. minutil juhiti Alfred Timmo neljandast väravast juba ise 11:9. Külalised siiski vahet suuremaks ei lasknud ning pisukesel pausile mindi koduvõistkonna 16:13 eduseisul.

Teise poolaja alguses Serviti vaid kasvatas edu ning 40. minutil viis Hendrik Varul nad juba 23:16 ette. Suuremaks võõrustajad siiski vahet rebida ei suutnud. Tapa võitles kõvasti ja kümme minutit enne mängu lõppu vähendas Rail Ageni Tapa poolt vahe viie väravaliseks. Lõpp kuulus siiski taas koduvõistkonnale ning Jürgen Rooba kaks järjestikust väravat jätsid tabloole skooriks 32:24. Alfred Timmo viskas Serviti kasuks kümme väravat. SK Tapa poolt sai Kaspar Lees kirja kuus tabamust.

„Tapa suutis meid pikkade rünnakutega uinutada ning seetõttu kulges mängu algus suhteliselt võrdselt. Tegime kaitses eksimusi ning ei suutnud rünnakul omi võimalusi realiseerida. Õnneks suutsime teisel poolajal oma esitust parandada ning lõpuks suhteliselt kindla võidu võtta,“ ütles Serviti pallur Alfred Timmo. Meistrivõistlustel seisab ees kahenädalane paus ning võistkonnad valmistuvad karikavõistluste finaalturniiriks, mis peetakse 26.-27. novembril Viljandis. Juba homme kell 10 võite Eesti Käsipalliliidu Facebooki kaudu jälgida ka vastasseisude loosimist.

Meistriliiga tänased tulemused:

16.11. 19:00 Viljandi HC – Mistra (Viljandi Spordikeskus) 25:26 (13:9)

16.11. 19:00 HC Tallinn - HC Kehra/Horizon Pulp&Paper (Kalevi Spordihall) 25:43 (12:22)

16.11. 19:00 Põlva Serviti - SK Tapa/N.R. Energy (Mesikäpa hall) 32:24 (16:13)