Eesti noormeeste U21 koondis alistas kindlalt 5:1 Leedu. Lumistes tingimustes peetud mängu esimene poolaeg oli sündmusterohke. Juba teisel minutil teenis Leedu trahvikasti nurga lähistelt karistuslöögi, ent see lendas kõrge kaarega üle Kaur Kivila valvatava värava. Skoori avas hoopis Eesti, kui kuuendal minutil pääses Nikita Ivanov kaitseliini selja taha jooksma ja tema löök läks Nojus Stankevičiuse puutest väravasse. Leedulased tõid viigiseisu tabloole üsna kiirelt, kui 11. minutil kukutas Andreas Vaher karistusalas Deividas Dovydaitise ning Kristupas Keršys realiseeris kindlalt penalti, vahendab Eesti jalgpalliliit.

Esimese veerandtunni lõpus teenis Eesti nurgalööke, mis tekitasid vastaste karistusalas ärevust, ent väravaid nendest olukordadest ei sündinud. Juhtohjad haaras Eesti taas 23. minutil, kui Nikita Mihhailovi madalale söödule pani jala vastu Rokas Antanas Župerka ning pall veeres posti kõrvale. Eduseis suurenes viis minutit hiljem, kui Danil Kuraksin võttis osavalt tsenderduse endale ette ja tõstis teise puutega palli filigraanselt üle Leedu väravavahi Geraldas Širvinskase. Eestil oli avapoolaja lõpu eel mitu head võimalust veelgi seisu kindlustada, kuid nendes olukordades tegutses Širvinskas hästi ning hoidis külalisi vee peal.

Teisel poolajal ajasid mõlemad võistkonnad üha tihenevas lumesajus väravat taga, kuid paremini õnnestus see Eestil. Võõrustajad napsasid 57. minutil Leedu karistusala lähistel palli ning Aleksandr Šapovalov realiseeris võimaluse tugeva ja täpse löögiga. Šapovalov oli täpne ka kümme minutit hiljem, kui lõi peaga väravasse Kristo Hussari tsenderduse ja vormistas sellega ka 5:1 lõppseisu.

Eesti järgmine mäng toimub reedel, 18. novembril, kui kell 13.00 kohtutakse Valmieras Läti eakaaslastega. Balti turniiri viimane mäng toimub 20. novembril, kui Vilniuses võtavad mõõtu Leedu ja Läti.

U19 koondis kaotas Slovakkiale

Mõlemad noortekoondised mängisid hästi septembris peetud EM-valikturniiril ja kindlustasid pääsu järgmise aasta kevadel toimuvasse Eliitringi. Sportland Arenal toimunud kohtumine algas külaliste survega ja mitmel korral pääseti ohtlikult ka eestlaste karistusalasse, ent esialgu võimalused vilja ei kandnud. Mängu 38. minutil said slovakid korduvalt löögile, ent need üritused blokeeriti järjest Eesti mängijate poolt. Eestil õnnestus paaril juhul ka ise kiirrünnak üles võtta, ent ohtlikke võimalusi nendest tekitada ei suudetud. Vaheajapausile suunduti väravateta viigiseisul.

Kohe teise poolajal alguses avas Slovakkia siiski mänguskoori, kui 48. minutil vasakust äärest tulnud tsenderdusele pani õnnetult jala vahele poolajapausil vahetusest sekkunud Andreas Kaevats. Teisel kolmveerandtunnil elavnes ka Eesti mäng ja potentsiaalseid väravavõimalusi tekkis võrreldes avapoolajaga rohkem. Viimase veerandtunni alguses avanes ometigi külalistel šanss eduseisus suurendada, kui eestlaste söödueksimuse järel pääses Mikulaš Demjanovic löögile, ent Eesti kaitsja Mihhail Kolobov blokeeris löögi peaga joonelt ja jätkuolukorras tegi head tõrjetööd Ott Nõmm.

Koondise peatreener Alo Bärengrub sõnas Soccernetile antud intervjuus, et 0:1 päädinud kohtumises prooviti tavapärasemast veidi erinevaid lähenemisi ja üldiselt võis mängupildiga rahule jääda. „Tuleb mõelda märtsikuu ja Eliitringi peale ning peame seda silmas pidades oma taktikalisi lahendusi laiendama. Kui ma näen, et meil on mängijate valik korralik ja eriti keskkaitsjate kohapealt. See annab võimaluse proovida kolme keskkaitsja lahendust. Täna esimest korda ka seda süsteemi proovisime. Nägin seal palju positiivset. Kas ja kuidas edasi, seda näitab aeg,“ lausus Bärengrub.

Teist korda kohtuvad samad koondised reedel, 18. novembril kell 12.00 taas Sportland Arenal. Mängu otsepilti näeb Soccernet TV vahendusel.