Avamängus võitsid tartlased esimesed kaks geimi 25:22 ja 25:23, kolmandas oli tablool 24:24 viik, ent järgmised kaks punkti võtsid Prešovi mängijad. Slovakkia klubi sai sellest hoo üles ning nad võitsid viimased kaks geimi (25:20 ja 15:10) ning kogu matši 3:2.

Bigbank alustas kordusmängu Tartu Ülikooli spordihoones vägevalt, sest külalised olid hädas nii vastuvõtu kui blokiga ning Eesti sats sai kiire 6:0 algedu. Ent peagi võtsid slovakid järgi ning avageimi lõpus oli tablool 23:23 viik, aga järgmised kaks pallivahetust lõpetas Eesti meeskonna vägev blokk. Sealjuures meeskonna 25-st silmast kaheksa tõi vaid 21-aastane nurgaründaja Timo Lõhmus, kes säras nii kaitses kui rünnakul.

Teistki geimi alustasid paremini võõrustajad, kes pääsesid ette 10:4, mille peale võttis Prešovi juhendaja minutiks aja maha. Vaid ühe professionaalse mängijaga Slovakkia tiim, kus väljakul olid peamiselt ülikooliõpilased ja kehalise kasvatuse õpetajad, ei saanud sellest jalgu alla ning Tartu jäi peale kindlalt 25:14.

Tartlastel tekkis paanika

Kui avakohtumises lasti 2:0 edu käest, siis kodusaalis hakati samuti väristama. Mängu käima saanud Tartu jätkas domineerimist, sest pall liikus rünnakul loogiliselt ning kaitses säras 212 cm pikkune Mart Naaber. Tartlased juhtisid 23:15 ja olid kahe punkti kaugusel edasipääsust, kuid vastased võtsid kaheksa (!) järjestikust silma ja jõudsid 23:23 viigini.

Tartu sidemängija Markkus Keele sõnul on eduseisu maha mängimine nende satsi tüüpviga. „Sama nagu esimeses geimis, kus lasime vahe kinni. Ei midagi uut, see juhtus ka võõrsil. Aga sel korral ei kasutanud vastased seda ära. Tuleb viga-viga-viga ja nii ta läheb... kahjuks,“ raputas ta Duo5 otseülekandes tiimile tuhka pähe.

Ent 23:23 seisult eksisid vastased esmalt servil ja järgmisel rünnakul lendas tartlase Matej Šmidli pommlöök blokist auti, millest Bigbank võitis kolmanda geimi 25:23 ja kogu matši kuivalt 3:0.

Rait Rikberg tõdes, et meeskond saanuks mängida paremini, aga kõige tähtsam on edasipääs. Tema silmis peab tiim trennides leidma kokkumängu. „Ei taha naiste kohta halvasti öelda, aga see oli naiste võrkpall. Mängime nagu kulda ja siis unustame asjad ära. Meil pole tekkinud liidrit, kes ütleks, et anna pallid mulle ja löön nad maha. Kui sa lased vastased nii järgi, siis jääb mängust suhu mõru maik,“ sedastas libero.

Järgmises ringis sõidavad tartlased Assooridele, kus neid võitab vastu Madeira klubi.

Tartu peatreener Alar Rikberg möönis, et kolmapäeval kadus keskendumine. „Vastane oli ühe jalaga bussis ja koduteel, aga siis hakkasime tegema vigu ja tekkis paanika. Rääkisime, et siis peab mängima lihtsamalt ja tegema asju kindla peale. Aga me tegime järjest vigu, vastased riskid servil ja tulid õnnestumised,“ selgitas juhendaja juhtunut.