See on esimene kord, kui välikergejõustiku Euroopa meistrivõistlused toimuvad Suurbritannias, kuigi varem on seal kõikvõimalikke ala tippvõistlusi eesotsas 2017. aasta Londoni MM-iga.

2026. aasta Euroopa meistrivõistlused toimuvad hiljuti renoveeritud Alexander Stadiumil, kus sel suvel toimus ka Rahvaste Ühenduse mängude kergejõustikuprogramm, kirjutas Eesti kergejõustikuliidu koduleht.

„Briti publikul on suur huvi maailmaklassi kergejõustiku vastu ning nende publik on väga teadlik, kirglik ja entusiastlik. Me nägime seda kõike hiljuti Rahvaste Ühenduse mängudel, kui kogu staadion oli väljamüüdud isegi hommikuste programmide ajal. Me oleme kindlad, et Euroopa parimad kergejõustiklased saavad võistelda iga päev täismaja ees ning ka suure telepubliku ees mitte ainult Suurbritannias vaid ka ülemaailmselt,“ lausus Euroopa Kergejõustikuliidu president Dobromir Karamarinov.

Euroopa Kergejõustikuliidu nõukogu kinnitas ka U20 Euroopa meistrivõistluste uue korraldaja aastaks 2023. Kui algselt pidi võistlus toimuma Cluj-Napocas, Rumeenias, siis nüüd toimub võistlus Jeruusalemmas, Iisraelis, kus toimusid sel aastal ka U18 Euroopa meistrivõistlused. Võistluse uued kuupäevad on 7.-10. august 2023 (varasema 6.-9. juuli asemel).

2025. aasta U20 Euroopa meistrivõistluste korraldusõigus anti Tampere linnale, mis on viimase kümne aasta jooksul võõrustanud nii U20 kui U23 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlusi.