Nimelt ei olnud Villeneuve'ile sugugi meeltmööda Brasiilia GP sprindisõidus aset leidnud vahejuhtum, kus Stroll surus möödasõitu üritanud meeskonnakaaslase Sebastian Vetteli rajalt välja. Endise maailmameistri sõnul peaks rahvusvaheline autospordiliit FIA oma karistusreeglistiku kriitilise pilguga üle vaatama.

„[Max] Verstappen sai viiesekundilise karistuse, kuigi [Lewis] Hamilton ei jätnud talle piisavalt ruumi. Minu hinnangul oli see lihtsalt võistlusolukord. Stroll aga seevastu sai eluohtliku manöövri eest kümnesekundilise karistuse,“ kirjutas Villeneuve Hollandi Formule 1 portaalis ilmunud kolumnis.

„See viis, kuidas ta suunda muutis ja blokeeris, ei tohiks olla lubatud. See pole enam võidusõit. Ta tegi sama asja ka Austinis ja Mehhikos,“ lisas kanadalane.

Video Strolli ja Vetteli intsidendist:

Lance Strolli isale Lawrence Strollile kuuluvas Aston Martini meeskonnas hakkab järgmisel hooajal aga sõitma Fernando Alonso (Alpine) ning Villneuve'i hinnangul pole tema kaasmaalasel hõlpu loota. „Vettel, kes oli antud olukorras süütu ohver, on džentelmen. Aga ma ei usu, et Alonso jääb järgmisel aastal sama rahulikuks.

Tõele au andes on Stroll sel hooajal juba korra oma uue tiimikaaslase rajalt välja nüginud ning Alonso suutis hirmuäratavat õhulendu emotsioone üllatavalt hästi vaos hoida.

Video Strolli ja Alonso kokkupõrkest: