Reedel, 18. novembril kell 13.00-14.00 toimus T1 keskuses Rally Raid Estonia meeskonna avalik esitlus, mida Delfi kajastas otseülekande vahendusel.

Pressikonverentsil sai esmakordselt näha võistlusautosid ning võistlejad rääkisid eelseisvast katsumusest. Esinesid Urvo Männama, Toomas Triisa ning Eesti Autospordi Liidu juhatuse liige Kuldar Sikk, kes osaleb Dakari rallil TOYOTA GAZOO Racing Balticsi piloodi, leedulase Benediktas Vanagase kaardilugejana.

Spetsiaalselt maailma üheks raskemaks ralliks ette valmistatud autode rooli istuvad ettevõtja Urvo Männama ning Toomas Triisa, kes 2017. aastal võitis Dakari ralli mootorrataste Malle-Moto klassis. Pilootide kaardilugejad on vastavalt Risto Lepik ja Mart Meeru.

„Dakar on ekstreemne ja vaatemänguline võistlussõit ning seal osalemine tähendab meile Ristoga ühe unistuse täitumist. Lisaks ralliauto põhjalikule ettevalmistamisele on äärmiselt oluline tehniline tugi ning kindlasti vaimu valmis seadmine selleks katsumuseks,“ ütles Urvo Männama.

Aastal 2017 jõudis Triisa Eesti võidusõitjate seni parima tulemuseni Dakari rallil, triumfeerides mootorrataste Malle-Moto klassis. „Kaherattalisel saavutatud võidu järele tahtsin end proovile panna järgmises klassis ning valik langes bagile, millega hakkame peale pikki ettevalmistusi järgmise aasta alguses kõrbetrassi mõõtma,“ ütles Toomas Triisa.

„Eesti on rallimaa ning mul on hea meel, et meie autod on nüüd stardis ka Dakaril. Soovin meestele debüüdiks palju jõudu ja sportlikku õnne,“ ütles Eesti Autospordi Liidu juhatuse liige Kuldar Sikk, kes ise osaleb Dakari rallil TOYOTA GAZOO Racing Balticsi piloodi, leedulase Benediktas Vanagase kaardilugejana.

Dakari ralli algab Saudi Araabias 31. detsembril 2022 ning 14-etapiline jõukatsumine jõuab finišisse 15. jaanuaril 2023.