Saksamaa väljaanne ZDF jälgis oma dokumentaalfilmis Katari endist koondislast Salmani ja tema sõpru, kui nad vaatasid jalgpalli ja arutasid samal ajal muudel teemadel. Järsku tulid jutuks ka naised ning eksjalgpallur sõnas siis, et naised peavad avalikes kohtades oma näo katma, kirjutab Ilta-Sanomat.

Kui ZDF reporter küsis, milleks näo katmine vajalik on, oli ühel Salmani sõbral vastus olemas. „Kujutage ette, et teie ees on komm ilma paberita. Te ei saa aru, kas keegi on seda puudutanud või hammustanud. Siis on teil veel üks komm, mis on endiselt pakitud. Millist eelistaksid sina?“ küsis mees ajakirjanikult.

Kui jutt läks naiste õigustele, soovis üks Salmani sõber oma seisukohta jagada. „Mis võiks olla naisele parem kui viibida kodus ja nautida isa rikkust? Miks peaks naine kodust välja minema? Mis mõtet on loobuda mehe rahast, hoolitsusest ja armastusest?“ küsis Katari mees.

Katari ekskoondislane Salman on varem öelnud, et homoseksuaalsus on „vaimne puue“ ja seetõttu on see ka Kataris keelatud.

Jalgpalli MM algab sel pühapäeval.