„Lahkunud on meie kallis kolleeg ja sõber, Eesti spordiajaloole hindamatu panuse andnud Kalle Voolaid. Spordimuuseumi pere avaldab sel raskel hetkel kaastunnet omastele ning jääb head sõpra ja kolleegi alatiseks meenutama,“ kirjutas järelehüüdes Eesti spordi- ja olümpiamuuseum.

Tartust pärit Voolaid oli spordiajaloolane ja -ajakirjanik, kes kirjutas aastate jooksul mitmeid spordiraamatuid. Voolaid aitas koostada ja toimetada spordiajaloo- ja olümpiateemalisi trükiseid ning avaldas artikleid. Ta töötas aastatel 1993–2022 Eesti spordi- ja olümpiamuuseumis, olles alates 2001. aastast ka Eesti olümpiaakadeemia peasekretär.

Voolaid oli rahvusvahelise spordiajalooühingu ISHPES (International Society for the History of Physical Education and Sport), rahvusvahelise muuseumiühingu ICOM (International Council of Museums) ja Eesti olümpiaakadeemia liige.

1999. aastal pälvis ta Eesti olümpiakomitee Suitsupääsukese aumärgi. 2007. aastal teenis ta Eesti kultuurkapitali kehakultuuri ja spordi sihtkapitali aastapreemia.

Delfi Sport avaldab lahkunu lähedastele sügavat kaastunnet.

Jaga
Kommentaarid