Esimese veerandaja järel oli Eesti 16:21 kaotusseisus, aga esimese poolaja lõpuks haarati 41:39 eduseis. Teine poolaeg kuulus aga kindlalt kodumeeskonnale - kolmanda perioodi lõpuks juhiti 66:56 ja lõpuvileks 91:71.

Meie resultatiivseim oli 13 punkti toonud Artur Konontšuk, võrdselt 11 silma kogusid Kristian Kullamäe ja Joonas Riismaa. Matthias Tass piirdus kahe (visked mängust 0/4) ja Siim-Sander Vene 5 punktiga (visked mängust 2/8).

Soomlaste parim oli Mikael Jantunen 24 punktiga. Kodumeeskond tabas 35-st kaugviskest 12 (Eesti 21-st 7). Lauavõitlus kuulus soomlastele 42:28 (sh ründelaud 17:6).

MM-pääsme juba taganud Soomel on nüüd seitse võitu ja kaks kaotust, Eestil kaks võitu ja seitse kaotust.

Eesti koosseis oli sama, mis reedel Rootsi vastu. Soome ei sõitnud kaasa Kristjan Kitsing, 13 pallurist ei mahtunud koosseisu Leemet Böckler. Kitsing taastub endiselt kaelapiirkonda saadud löögist, mis juhtus kümmekond päeva tagasi Kalev/Cramo Hollandis peetud euromängus.

Kui blogi kohe ära ei lae, palume korra oodata või uuesti lehte laadida.

„Kui oleks elu ja surma peale mäng, oleks võinud Kitsingule süsti teha, aga see pole koht, kus hakkame mängija tervisega riskima. Kristjanit ootavad Kalev/Cramoga ees tähtsad mängud. Koondise juures on ta näidanud, mis mees ta on. Loodetavasti saab ta terveks ja on veebruaris uuesti koondise juures,“ rääkis Eesti peatreener Jukka Toijala pärast pühapäevast treeningut Delfile.

Kitsingu rolli täidavad esmaspäeval Kregor Hermet ja Siim-Sander Vene. Toijala vihjas, et Soome vastu võib rohkem platsile pääseda ka Mihkel Kirves, kellele mängus Rootsiga jagus mänguaega 15 sekundit.

„Ma ei taha väga palju lubada ja spekuleerida, aga usun, et leiame Soome vastu Kirvesele parema rolli. (Rootsi koondise keskmängija) Simon Birganderi vastu võinuks ta jääda liiga väikeseks, aga Soome liikuvate pikkade vastu võiks tal roll olemas olla,“ ütles Toijala.

Eesti koosseis mänguks Soomega:

Tagamängijad: Kristian Kullamäe, Kasper Suurorg, Märt Rosenthal, Mikk Jurkatamm, Robert Valge

Ääremängijad: Hugo Toom, Artur Konontšuk, Joonas Riismaa, Kregor Hermet, Mihkel Kirves, Siim-Sander Vene

Keskmängija: Matthias Tass

Eestil on MM-valiksarja J-vahegrupis kaks võitu ja seitse kaotust, MM-finaalturniirile pääseda pole enam võimalik. Seitse võitu ja kaks kaotust saanud Soome on MM-i koha aga kindlustanud.

Reedel kaotas Soome võõrsil Saksamaale 80:94. Võrreldes selle kohtumisega on Soome teinud ühe muudatuse - Perttu Bolmgreni asemele tuli Aatu Kivimäki.

Soome koosseis mänguks Eestiga:

Tagamängijad: Edon Maxhuni, Aatu Kivimäki, Sasu Salin, Topias Palmi, Henri Kantonen

Ääremängijad: Mikael Jantunen, Elias Valtonen, Shawn Hopkins, Alex Murphy, Reemu Raitatnen

Keskmängijad: Alexander Madsen, Daniel Dolenc