Russell haaras esikoha 15. ringil, kui tal õnnestus pika heitluse järel Max Verstappenist (Red Bull) mööduda. Valitseva maailmameistri masinat tabas seejärel tehniline mure, mille tõttu möödusid temast suhteliselt kerge vaevaga ka Carlos Sainz (Ferrari) ja Lewis Hamilton (Mercedes).

Neile järgnesid Sergio Perez (Red Bull), Charles Leclerc (Ferrari) ja Lando Norris (McLaren) ning viimase punktikoha hõivas kvalifikatsiooni võitnud Kevin Magnussen, kes ületas finišijoone kaheksandana.

Homset põhisõitu alustavad esireast aga mõlemad Mercedesed, sest Sainzile määrati mootorikomponentide vahetamise eest viiekohaline karistus.

Kui blogi kohe ei avane, siis palume lehekülge värskendada.

Enne võistlust:

Interlagose ringrajal sõidetaval etapil sündis kvalifikatsioonis suurüllatus, kui kiireima aja kihutas välja Haasi piloot Kevin Magnussen.

Taanlane suutis otsustaval sessioonil kiireima ringi välja sõita enne seda, kui hakkas vihma sadama. Teise aja sai maailmameistritiitli võitnud Max Verstappen (Red Bull) ja kolmanda George Russell (Mercedes).

Kui Magnussen sai teada, et oli sõitnud välja kiireima aja, teatas ta meeskonnale: „Te teete nalja? Ma pole kunagi midagi sellist tundnud.“

Tegemist on 30-aastase taanlase karjääri esimese kvalifikatsiooni võiduga. Eelmine hooaeg jäi Magnussenil kuninglikus sarjas sootuks vahele.