FIA esialgne uurimine tuvastas, et neljandal kiiruskatsel rikuti tõsiselt reegleid, sest koos ralliautodega pääses rajale ka tavakodanik. Mitu WRC2-klassi sõitjat sattusid seetõttu ohtlikku olukorda, kui neile liikus vastassuunast vastu tsiviilauto.

Üks, kes pidi ootamatu olukorraga silmitsi seisma, oli Sami Pajari. „Noh, võite ette kujutada, mis tunne see on, kui sõidate täiskiirusel rallit ja näete ühtäkki mõne künka taga tavalist autot,“ rääkis ehmatava vahejuhtumi tunnistajaks olnud Pajari Dirtfishile.

Korraldajad otsustasid neljanda kiiruskatse lõpuks tühistada.

FIA uurimine näitas, et kohalik elanik pääses kiiruskatse rajale ristmikult, mis pidanuks olema teibiga eraldatud. Lisaks ei olnud korraldajad pannud sinna ristmikule ühtegi rajajulgestajat.

Korraldajad väitsid, et ralli alguses oli sellel ristmikul teip, kuid ilmselt seda intsidendi juhtumise eel enam polnud ning nii ei pruukinud tavakodanik isegi teada, et sattus võistlusrajale.

Pärast kõigi olemasolevate tõendite ülevaatamist leidis FIA, et tegemist oli „isoleeritud intsidendiga“ ja ülejäänud kiiruskatsed vastasid ohutusreeglitele ning seetõttu lubatakse rallil jätkuda.