Tänak kerkis kolmandaks päeva esimese katsega, kui valitsev maailmameister Kalle Rovanperä sõitis vastu kaljuseina, lõhkus rehvi ning kaotas katsel üle kahe ja poole minuti liidritele.

Nii tõusis eestlane kolmandale kohale, kus ta püsib ka laupäeva lõpuks. Ta kaotab tiimikaaslasest liidrile Thierry Neuville'ile 39,9 ja Elfyn Evansile (Toyota) 35,9 sekundit. Tänak andis mitme katse lõpus mõista, et ei leia Hyundai masinaga soovitud kiirust.

Päeva lõpus küsiti meediatsoonis eestlaselt, kui rahul on ta poodiumikohaga, arvestades, et ta pole nädalavahetuse jooksul alati Hyundai masinaga rahul olnud. „See (poodium) ei ole olnud minu teha, see on teistepoolne kingitus,“ sõnas ta.

„Üks päev on veel minna. Homme võib taas tulla keeruline päev, nõudlikud katsed ootavad ees,“ lisas saarlane All Live eetris.

Kui Tänak lõpetab homme esikolmikus, on see talle hooaja kaheksandaks poodiumiks. Lõpetuseks uuriti Hyundai mehelt, kui rahule ta jääks tänavusele hooajale poodiumikohaga punkti pannes. „Teeme homse päeva lõpuni ja loodetavasti suudame meeskonnale hea tulemuse tuua,“ vastas ta.

Pühapäeval ootab ees veel viis kiiruskatset kogupikkusega 69,82 km.