Tänak alustas päeva neljandal kohal, aga kohe päeva esimesel katsel sõitis tänavune maailmameister Kalle Rovanperä (Toyota) vastu kaljuseina, lõhkus rehvi ning pidi selle ära vahetama. Nii langes Rovanperä poodiumiheitlusest välja ja Tänak kerkis kolmandaks.

Liidrile Elfyn Evansile (Toyota) ja tiimikaaslasele Thierry Neuville'ile on Tänak katsete lõikes siiski kiiruselt alla jäänud. Tõsi, kümnenda kiiruskatse eestlane võitis. Kümne kiiruskatse järel kaotab Tänak Evansile 26,9 ja Neuville'ile 20,4 sekundiga.

„Puhas sõit meie jaoks, probleeme pole olnud,“ võttis Tänak All Live eetris senise võistluspäeva kokku. „Seni on kõik üldplaanis toiminud. Kiirus pole olnud päris see, aga samas pole me ka liiga kaugel. Meie jaoks on olnud selline keskmine päev.“

Tänak ei usu, et kahele liidrile vastu saab. „Liidrid sõidavad meist kiiremini, neid me püüda ei saa. Peame (Takamoto) Katsuta selja taga hoidma,“ lisas ta.

Jaapanlane Katsuta on neljandal kohal omakorda 18,7 sekundit Tänakust maas. Sealt edasi lähevad vahed juba suureks, Gus Greensmith (M-Sport) kaotab Evansile ligi kolme minutiga.