„Mängijate esitusega võin üldiselt rahule jääda, aga ebaõnnestusime Rootsi tagamängijate katmisel. Kaotasime liiga palju üks-üks olukordi. Taktikaga polnud siin midagi pistmist. Kui kaotad üks-üks olukorras oma mängija valele poolele või eksid kate-kattest mängus, siis on raske. Rootsi tagaliin on nii kogenud, et kui teed ühe vale otsuse, saad kohe karistada,“ rääkis Toijala.

Rootsi tagapaar Ludvig Hakanson ja Tobias Borg viskasid kahe peale 44 punkti. Hakanson lisas 24 punktile kuus lauapalli ja kuus söötu.

„Muidu peale esimese veerandi närvilisust olen rahul. Võitlesime ja mitu mängijat said häid kogemusi. Kokkumäng oli hea, kuid mõned detailid välja arvata. Eksimusi tuli nii rünnakul kui ka kaitses, aga see on loogiline. Olime koos ainult kolm trennipäeva,“ ütles Toijala.

Rootsi pani Eesti vastu oma paremuse maksma neljanda veerandi esimese poolega, mil kahepunktiline kaotusseis mängiti 11-punktiliseks eduks. Eestil oli sel perioodil väga keeruline punkte juurde saada.

„Meie rünnakulahendused polnud sel perioodil nii head, kui võinuks. Läksime oma liikumistest välja ja siis tulidki rasked visked ja pallikaotused. Neljanda veerandi esimesed viis minutit otsustasid mängu,“ lausus peatreener.

Eesti jätkab MM-valiksarja esmaspäeval, Espoos kohtutakse Soomega. Kaks võitu ja seitse kaotust saanud Eesti enam MM-finaalturniiri pääsmele ei pretendeeri.