Eesti kaotas esimese veerandi 13:27, aga seejärel mäng paranes. Eesti läks korraks ettegi, aga esimese poolaja lõpuks oli kaotusseis 37:39.

Kolmanda veerandi lõpuks asusid eestlased juhtima 61:59, ent lõpuveerandil pööras Rootsi ikkagi mängu enda kasuks. Kolm minutit enne sireeni oli külaliste edu 11 punkti (77:66) ning neljast punktist me enam lähemale ei jõudnud.

Eesti koondise parimana viskas Kristian Kullamäe 24 punkti. Artur Konontšuk tõi 14 ja Matthias Tass 13 silma. Rootslaste parimana tõi Ludde Hakkanson 24 punkti, Tobias Borg lisas 20 silma.

Üheksa vooru järel on Eestil kirjas kaks ja Rootsil neli võitu, kuuesest vahegrupist pääseb edasi kolm parimat.

Esmaspäeval, 14. novembril kohtub Eesti võõrsil Soomega.

Vaata tipphetki:

Vaata otseblogi:

Enne kohtumist:

Eestil on selles aknas mitmeid puudujaid. Näiteks ei saa kaasa Euroliiga satsis Baskonia leiba teenivad Maik-Kalev Kotsar ja Sander Raieste, eemale jäävad ookeani taga korvpalliharidust saavad Kerr Kriisa, Henri Drell ja Henri Veesaar, vigastuspausil on Janari Jõesaar ja Kaspar Treier.

EM-il käinud koondisest jooksevad täna väljakule vaid Siim-Sander Vene, Kristian Kullamäe ja Matthias Tass. Meeskonna tosinast liikmest kaheksa on 23-aastased või nooremad, üle 25-aastane on vaid kapten Vene.

Rootsil on nimekaid puudujaid mõnevõrra vähem. Tallinnasse tulnud koosseisust mängivad Hispaania kõrgliigas Ludvig Håkanson (193, Bilbao), Denzel Andersson (203, Bilbao) ja Simon Birgander (209, Badalona). Eelnevates valikmatšides on külaliste parimate skoorijate seas olnud Tobias Borg (184, Andorra), Melwin Panzar (193, Valladolid) ja Chris Czerapowicz (200, Andorra), kes on varem niisamuti uhanud Hispaania kõrgliigas, aga sel hooajal müttavad sealses esiliigas.

Eesti korvpallikoondis mänguks Rootsiga: Kristian Kullamäe, Märt Rosenthal, Kasper Suurorg, Joonas Riismaa, Mikk Jurkatamm, Robert Valge, Hugo Toom, Artur Konontšuk, Kregor Hermet, Siim-Sander Vene, Mihkel Kirves ja Matthias Tass.