Jalgpalligala toimub esmakordselt pärast koroonaviiruse pandeemia algust taas Estonia kontserdisaalis ja on läbinud formaadimuudatuse: kui seni oli tegemist rohkem kui kolm ja pool tundi vältava sündmusega, siis nüüd kestab gala orienteeruvalt tund ja 45 minutit. Galal kuulutatakse välja ja autasustatakse aasta parimat mees- ja naisjalgpallurit, mees- ja naisjuuniorit, aasta treenerit, Premium liiga ja naiste Meistriliiga parimaid, antakse üle teenetemärke.

Seni gala osaks olnud Esiliiga, II liiga, madalamate liigade, rahvajalgpalli ja mitmete teiste autasustamiste jaoks loodi uus formaat – samuti Estonia kontserdisaalis toimuv sündmus „Eesti jalgpall tänab“.

„Jalgpallisüsteem on kasvanud nii suureks, et jõudsime loogiliselt uue formaadini, mis võimaldab tunnustada senisest rohkem inimesi ja organisatsioone, kes seda väärivad,“ lausus Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) arendusdirektor Mihkel Uiboleht. „Jalgpalligala muutub tempokamaks, samas saavad parimad jalgpallurid rohkem tähelepanu. Muuhulgas tunnustame esmakordselt Premium liiga ja naiste Meistriliiga iga liini parimaid.“

Uiboleht lisas, et EJLi jaoks oli formaati muutes väga oluline, et Esiliiga, II liiga, madalamate liigade ja rahvajalgpalli autasustamised jääksid Estonia kontserdisaali. „Tegemist on väga olulise osaga jalgpalliperest, kes väärib tunnustust ajaloolisel Estonia laval. Samas oli selge, et meil pole võimalik Jalgpalligalat venitada nelja tunni pikkuseks ja nii kujuneski välja uus formaat ehk kaks eraldi sündmust.“

Jalgpalligala algab 20. novembril kell 20, sissepääs on kutsetega. Gala eel on kutsutud külalistel võimalik kontserdisaali suurelt ekraanilt ühiselt jälgida kell 17.30 algavat MM-finaalturniiri avamängu otseülekannet.

Samal päeval kell 15.30 toimub Estonia kontserdisaalis esmakordselt sündmus „Eesti jalgpall tänab“, kus autasustatakse Esiliigade, II liiga, madalamate liigade, rahvajalgpalli ja rannajalgpalli parimaid, aktiivsemaid kohtunikke, parimaid staadioneid ning mitmeid teisi. 20. novembril kell 12.00 toimub Estonia kontserdisaalis noorte hooaja lõpetamine, kuhu oodatakse kõiki vastavalt juhendile autasustamisele kuuluvaid võistkondi, nende esindajaid ning parimaid väravakütte.