Itaalia kõrgliigatiimi Sassari ridadesse kuuluv Treier ütles alustuseks, et teda tõi Eestisse hea ilm. See oli loomulikult nali, sest Sardiinia ja Eesti kliimat ei anna võrreldagi. „Tegelikult käisin arsti juures, et käele viimane kontroll teha,“ rääkis ääremängija.

Treier vigastas küünanuki piirkonda augustis peetud sõprusmängus Lätiga, mille tõttu jäi tal vahele ka EM-finaalturniir. Kuna operatsioon tehti Eestis, oli kätt mõistlik samale kirurgile näitama minna. Korvpalluri sõnul läheb täieliku tervenemise ja valu kadumiseni umbes kuus kuud, aga platsile peaks ta naasma oluliselt varem.

„Luumurru pealt on juba roheline tuli antud. Võiksin juba mängida ja kontakttrenni teha. Aga vaja on veel lihast kasvatada ja siis saan loodetavasti platsile. Ma ise loodan, et novembrikuu lõpuks saaksin mängida,“ lausus Treier.

Treieri jaoks on kõige tähtsam visketunnetuse taastamine. Trauma juhtus viskekäega ja seega on protsess olnud aeganõudev.

„Parema käega sain viskama hakata kolm nädalat tagasi. Alustasin korvi alt, sest kaugemalt ei jõudnud. Nüüd olen jõudnud juba kaugemale. Viskan kolmeseid ka, aga reaalsest viskeliigutusest on asi kaugel. Hästi palju tuleb jalgadega jõudu juurde anda,“ selgitas ta.

Vasak käsi oli Treieril niigi üsna korralik, aga viimaste kuude jooksul on ta saanud tundlikkust veelgi parandada.

„Ma eelistangi läbi murda ja korvi alt situatsioone lahendada just vasaku käega. Enamikel paremakäelistel mängijatel on tõukejalg vasak ja seega on vasakule minnes esimene samm kiirem. See on sarnane viskamisele - paremakäeline mängija läheb keskpositsiooniviskele pigem vasakult, sest siis on parem jalg juba ees ja see tundub mängijale mugavam,“ rääkis ta.

Treieri klubil Sassaril pole hooaeg kõige paremini alanud. Itaalia kõrgliigas on neil alati miinimumeesmärk kaheksa sekka jõuda, aga praegu ollakse kahe võidu ja nelja kaotusega alles 14. kohal. Veelgi nigelamalt on läinud FIBA Meistrite liigas, kus kolmest mängust pole Sassari võitnud ühtegi.