20-aastane Hein oli varem esindanud ametlikes matšides vaid Arsenali u23 meeskonda, ent sel korral usaldas peatreener Mikel Arteta eestlase esmakordselt põhitiimi algkoosseisu. Võrreldes eelmise liigamänguga tegi Arsenal põhisatsis lausa kümme vahetust, Heina kõrval said kodupubliku ees murule joosta teiste seas ka Fabio Vieira, Eddie Nketiah ja Marquinhos. Samas oli märgiline see, et Arteta edutas eestlase 11 sekka ning jättis USA koondise väravavahi Matt Turneri pingile. Liigas on väravasuul kõik minutid saanud 24-aastane britt Aaron Ramsdale.

Ehkki kohtumist alustas paremini Brighton & Hove Albion, siis 20. minutil pääses juhtima Arsenal. Veamaigulise olukorra järel sai keskväljal mänguvahendi inglane Reiss Nelson, kes uhas täiel kiirusel vastase kasti suunas ja jättis selle kaasmaalasele Eddie Nketiahile. 23-aastane ründaja saatis karistusala joone lähistelt palli ühe puutega Jason Steele’i selja taha ja viis iluväravast Arsenali 1:0 juhtima.

Kahjuks püsis eduseis vaid seitse minutit ja selles on oma süü ka Heinal. Inglismaa kõrgliigas tabeli kõrgemasse poolde kuuluv Brighton saatis läbisööduga Danny Welbecki Arsenali kaitseliini taha jooksu, talle vastu tõtata üritanud Hein libises ning käis pikali. Eestlane ajas end kiirelt püsti, aga ta jäi seejärel palli järgi sukeldumisega hiljaks ning tõmbas kätega maha hoopis ründaja. Hein sai kohtunikult kollase kaardi ning 31-aastane Welbeck lõi järgnenud 11 meetri karistuslöögi külmavereliselt oma endise koduklubi väravasse.

1:1 päädinud avapoolaja järel naasid puhkepausilt paremini murule Arsenali mehed, kes suutsid luua olukordi, ent ei suutnud neid ära realiseerida. Surve alla jäänud Brighton nõelas teravalt vastu 59. minutil, kui nad harutasid poolkiirest londonlaste kaitseliini lahti ning tosinalt meetrilt vajutas palli võrku valveta jäänud Jaapani koondise äär Kaoru Mitoma.

Arsenali loots Arteta üritas seejärel mängu tuua murrangut vahetustega, sest järjepanu lippasid väljakule igapäevaselt Inglismaa kõrgliigat juhtiva tiimi põhitegijate sekka kuuluvad Gabriel Martinelli ja Gabriel Magalhaes. Kuid sihile jõudsid taas külalised. Endine Inglismaa noorte- ja nüüdne Ghana meestekoondise vasakkaitsja Tariq Lamptey jooksis 71. minutil Arsenali kaitseliinist puhta kiirusega läbi ning saatis palli vastu tõtanud Heina alt väravasse.

Sellega kadus ka Londoni satsi eneseusk ning juba lõpuvile eel tõmbusid Emirates Stadiumi tribüünid hõredaks. Ehkki Arsenal tegi kohtumises 10 pealelööki, millest neli läksid raamidesse (Brightoni vastavad näitajad olid viis ja neli) ning hoidis 56% mänguajast palli, siis leppisid nad 1:3 kaotusega ja nende jaoks on karikasari läbi.

Nõmme Unitedist tuule tiibadesse saanud Hein siirdus Arsenali süsteemi 2018. aastal. Selle aasta jaanuaris laenas Londoni klubi kollkipri esiliigas mänginud Readingu meeskonda, kuid vigastuse tõttu piirdus ta seal vaid viie matšiga.