Turniiri põhitabelisse kindlustasid otsepääsme 16 maailma parimat snuukrimängijat, ülejäänud 16 kohta jaotatakse kvalifikatsioonis. Asetamata Petrov lülitas esimeses kahes ringis välja inglase James O'Neilli (95. asetus) ja kõmri Jackson Page'i (66.). Kolmandas voorus võttis eestlane senise karjääri ühe vägevama skalbi.

Petrovi matš 37-aastase Gary Wilsoniga (31.) jõudis ka briti suurimate portaalide veergudele. Ühest küljest oli eestlase 6:4 võit senise turniiri üks suuremaid üllatusi, ent teisalt suutis Petrov vastase korduvalt endast välja ajada, vahendab teiste seas The Sun.

Viiendas freimis saatis Petrov läbi õnne auku roosa palli, mis tõi talle ühtlasi ka võidu. Eestlane küll üritas küll käeviipega vabandada, et löök polnud nii mõeldud, ent laua taha pääsu oodanud Wilson virutas selle peale kii demonstratiivselt maha.

Marru läks britt ka kuuenda freimi järel. Eestlane läks kuue võiduni toimunud matši juhtima 5:1 ning suundus seejärel tualetti. Kahel korral suurturniiride finaali jõudnud ning parimal juhul maailma edetabelis 17. kohta hoidnud Wilsonile Petrovi käik ei meeldinud ja ta hakkas häälekalt kohtunikuga vaidlema.

„Ta ei vaja tualetti! See on peale vahaeaga esimene freim ja ta läks uuesti sinna? Ta ei vaja tualetti,“ põrutas Wilson, kes võitis seejärel järgmised kolm freimi. Ent rohkemaks britil jaksu polnud ning eestlane on nüüd ühe võidu kaugusel 32 sekka jõudmisest.

Kvalifikatsiooni neljandas ehk viimases ringis tuleb Petrovile vastu 33-aastane hiinlane Xiao Guodong. Võidu korral pääseb eestlane põhiturniirile, kus kolm kõrgema asetusega mängijat on hiinlasest tiitlikaitsja Zhao Xintong, ala suurim legend Ronnie O'Sullivan ja Austraalia äss Neil Robertson.