Osasuna asus kohtumist juhtima 6. minutil tänu David Garcia väravale. Barcelona tuli mängu tagasi teisel poolajal. Esmalt viigistas Pedri 48. minutil seisu ning 85. minutil vormistas katalaanide võidu Raphinha.

Tegemist oli ühtlasi FC Barcelona legendi Gerard Pique profikarjääri viimase kohtumisega. Kui eelmises voorus saadeti Pique Camp Noul pidulikult erru ning keskkaitsja tegi kaasa peaaegu terve kohtumise, siis Osasuna vastu jäi ta vahetusmängijate pingile ning poolajal saadeti ta punase kaardiga üldse väljaku kõrvalt ära.

Barcelona leer ei olnud avapoolajal rahul mitme momendiga. Esiteks leiti, et Osasuna tabamuse eel tehti viga Marcos Alonsole ning teiseks oli nende hinnangul ebaõiglane Robert Lewandowski eemaldamine 31. minutil.

Pique avaldas oma pahameelt kohtunikule Jesus Gil Manzanole ning sõnas, et tegemist oli häbiväärsete otsustega. Seepeale otsustati juba tunnelisse jõudnud Pique’d karistada punase kaardiga.

„Sa oled kohtunik, kes on Barcelonale pika puuga kõige räigemalt probleeme tekitanud,“ olevat Pique kohtuniku raporti kohaselt õigusemõistjale öelnud.

Jesus Gil Manzano puhul on tegemist kohtunikuga, kes on karjääri jooksul punase kaardiga kostitanud Barcelona ründelegende Lionel Messit, Neymari ja Luis Suarezt.

Barcelona on turniiritabelis 37 punktiga esikohal. Ühe mängu vähem pidanud Madridi Real on 32-ga teine. Kolmandat kohta on jagamas Bilbao Athletic, Madridi Atletico ja Real Betis 24 punktiga. Atletico ja Betis on pidanud ühe mängu vähem.