Suhted Hyundai tehasetiimiga on Tänaku kinnitusel tal endiselt head ja eesootavaks Jaapani ralliks on valmistutud nii hästi kui võimalik. „Hyundai meeskonnas on palju väga häid inimesi ja nad on mind nende aastate jooksul palju toetanud,“ sõnas Tänak. „Ühtegi võitu WRC-sarjas ei tohiks alavääristada ning ükski võit ei tule ilma meeskonna koostööta.“

Jaapani ralli eel on Eesti piloodi sõnul analüüsitud viimast Hispaania rallit ja üritatud leida võimalusi erinevate detailide ja seadistuse parandamiseks. „Testida ülemere ralliks ei saa, aga enne starti on siiski testikatse, kus meil on võimalik mõningaid asju proovida,“ ütles ta.

Reedesed ja laupäevased kiiruskatsed on Tänaku kinnitusel praeguseks läbi sõidetud ning Jaapani teed ei ole lihtsad. „Enamasti aeglased ja tehnilised teed, kus on palju pinnasemuutusi ja mis asuvad kohati nii sügaval metsas, et paiguti on teed isegi sammaldunud,“ märkis ta.

Ralli saab olema keeruline. Ralliässa sõnul tundub esimene osa rallist ilmaennustuse järgi pigem kuiv, kuid hiljem on ka vihmavõimalus, mis kindlasti muudab teeolud väga keeruliseks.

Seda, kui suure eelise saab Jaapani rallil Hyundai tiimi konkurent Toyota, on Eesti rallipiloodi hinnangul raske öelda, kuid Toyota meeskonnal lasub surve see ralli võita, mis ei tee nende elu lihtsamaks.

Jaapani ralliks eesmärke seada rallimehe sõnul keeruline ei olnud. „Jaapan on kalendris esimest korda asfaltirallina ja koht kui selline mulle väga meeldib, seega loodan siit oma naudingu kätte saada,“ sõnas ta ning lisas, et sooviks saada autoga rohkem sinapeale kui Hispaanias. „See annaks meile rohkem kiirust ja loodetavasti ka parema lõpptulemuse.“

Selles, kas Jaapanis õnnestub ka poodiumikohale jõuda, Tänak täiesti veendunud ei ole. „Rajaga tutvumisel olen näinud, kui keeruline see ralli saab olema, seega ei saa see olema üldsegi lihtne ülesanne, aga annan endast parima,“ lubas ta.

Küsimusele, kas Tänak teab juba, mida uus aasta toob ja kas ta jätkab uuel hooajal rallisõitjana, vastas rallimees, et uue aasta rallimaailma plaanide kohta tal midagi öelda ei ole. „Hyundai leping lõpeb mul õige pea ja järgmiseks aastaks mul midagi ei ole.“

Kogu intervjuud saab lugeda Betsafe`i blogist siit.

Hooaega lõpetav Jaapani rallit sõidetakse 10.–13. novembrini.